Lyssna

Dagstorpsslingan

9.3 km – Blå markering

 

Vy över Dagstorpssjön från östra badplatsen
Foto: Staffan Olofsson

Dagstorpsslingan följer sjökanten på flera ställen och två badplatser passeras. Slingan går också genom betesmarker och på charmiga grusvägar med betagande utsikt över områdets pärla - Dagstorpssjön. Med fiskekort och spö kan man stanna till och fiska längs promenaden. För den som är intresserad finns det möjlighet att studera fåglar som till exempel fiskgjuse och gröngöling. Området är också rikt på lite ovanligare fjärilar. I Dagstorps naturreservat som ligger längs slingan kan du njuta av vackra betesmarker och hagar.

 OBS! Dagstorpsslingan har bytt färg från svart till blått. På kartan är slingan fortfarande svart. Ny karta trycks våren 2017.

Vid badplatserna på Dagstorpssjöns norra sida samt vid Sjöhuset på sjöns södra sida finns parkeringsplatser, toaletter och informationstavlor. Vid det östra badets parkeringsplats är toaletten, parkeringen och den vackra skogsvägen ner till sjön anpassad för rullstolar. Vägen från parkeringen till sjön är cirka 400 meter.

Skunkkallan blommar tidigt på våren vid Dagstorpsslingan

 

Längs Dagstorpsslingan finns rastplatser med sittgrupper och grillar vid badplatserna och på parkeringsplatsen vid Sjöhuset. Ett vindskydd med fantastisk utsikt ligger på sjöns södra sida.

 

Ha alltid er hund kopplad när ni går igenom beteshagar med djur och gå helst en bit ifrån djurflocken för att undvika att djuren blir stressade.

Sidan kontrollerad 14 juli 2016Kommentera sidan

Höörs kommun | Box 53 | 243 21 Höör | 0413-28000 I Org.nr 212000-1116 |
xltw%tzEvzxx%uyKszz}6%spvzxx%uyKszz}6%sp