Du är här:
  1. Höörs kommun /
  2. Kultur&Fritid /
  3. Friluftsliv, badplatser, rekreation
Lyssna

Friluftsliv, badplatser, rekreation

Kommentera sidan

Fält markerade med * måste fyllas i.

 

I Höör finns alla möjligheter till ett härligt friluftsliv med bad, jakt, fiske och fina strövområden. Visste du att man kan vandra nästan sex mil på Skåneleden i Höörs Kommun? 


Skåneleden


Landskapet i kommunen är mycket varierande. I söder kring Ringsjön är det jordbruksbygd och i norr nästan riktig vildmark, med stora skogar och sjöar. Höör har varit centrum för friluftslivet i Skåne sedan tidigt 1900-tal.

Vilka regler gäller i naturen?

Tack vare den svenska allemansrätten kan alla röra sig fritt i naturen. Det finns vissa saker du måste tänka på när du vandrar, klättrar, tältar eller gör något annat i naturen. Bra information om vad som gäller vid olika aktiviteter hittar du på Naturvårdsverkets hemsida under länkar till höger. I naturreservat gäller särskilda regler som begränsar allemansrätten. Exempelvis kan det vara förbjudet att tälta. Anslagstavlor i områdena visar vad som gäller. Till höger hittar du alla natureservat i Höörs kommun. I skötselplanerna kan du läsa mer ingående om vad som gäller i de olika reservaten. Du kan också fråga på Höörs kommun. Kontaktpersoner hittar du till höger.

Kommunfullmäktige har antagit lokala ordningsföreskrifter för Höör som du kan läsa här . T ex får du inte rida i motionsspår eller låta hunden bada på kommunala badplatser maj-september.

Sidan kontrollerad 23 mars 2016Kommentera sidan

Höörs kommun | Box 53 | 243 21 Höör | 0413-28000 I Org.nr 212000-1116 |
xltw%tzExl}tl6}zo}tr%up%zKszz}6%spxltw%tzEvzxx%uyKszz}6%spvzxx%uyKszz}6%sp