Änkekejsarinnan Ci Xi – en föreläsning av Ingemar Ottosson

Datum:

Plats: Höörs bibliotek, Friluftsvägen 13, Höör

Forskarturnén är ett samverkansprojekt där forskare från Lunds universitet föreläser om sin forskning på bibliotek i Skåne. Syftet är att sprida kunskap om universitetets pågående forskning till en intresserad allmänhet, på ett tillgängligt och engagerande sätt.

Ingemar Ottosson är docent i historia vid Lunds universitet. Han forskar i östasiatisk historia och hans specialämne är änkekejsarinnan Ci Xi (1835-1908) av Kina. Vid sidan av drottning Victoria var hon en av världens mäktigaste kvinnor år 1900. Men hon var också en av de mer ökända figurerna i Kinas historia.
Hur kunde en konkubin ta makten i världens folkrikaste land och behålla den i decennier?  Varför har hon fått så dåligt rykte och är det med rätta? Dessa och andra frågor får vi svar på i föreläsningen om Ci Xi.

Fri entré. Gratisbiljetter finns att hämta på biblioteket från den 20 augusti.

Arrangörer: Höörs bibliotek och Lunds universitet

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.