Författarafton på Höörs bibliotek – Majgull Axelsson

Datum:

Plats: Höörs bibliotek, Friluftsvägen 13

Möt Majgull Axelsson som kommer till Höörs bibliotek och berättar om sin nya bok "Ditt liv och mitt".

Majgull Axelsson är en av Sveriges mest framgångsrika författare, och hennes böcker har översatts till ett tjugotal språk. Hon debuterade med Långt borta från Niefelheim men mest känd är hon för Aprilhäxan, från 1997, för vilken hon belönades med Augustpriset.

I sin nya bok Ditt liv och mitt berättar hon om Märit som kliver av tåget i Lund utan att själv förstå varför. Det är över femtio år sedan hon senast var här och hon har inte längtat tillbaka en sekund. Hit kom hon som läkarstuderande på 60-talet, en tid då folkhemmet växte och blomstrade.

Men på Norra kyrkogården vittnar en massgrav om en annan verklighet. Här hamnade patienterna från Vipeholm, den stora anstalten för så kallade sinnesslöa strax utanför Lund. Det var där hennes bror gick under. Han som kallades Tok-Lars, Vidundret eller Haltelyttelasse. Vad var det som hände för alla dessa år sedan? Och vem bär egentligen skulden?

Ditt liv och mitt är en berättelse om en systers sökande efter sanning och upprättelse, om dem som inte fick vara med när svenska folket blev världsmästare i välfärd. En omskakande roman om hämnd, familjehemligheter och skuld.

Biljetter 50 kr.
Förköp på Höörs bibliotek och Billingska bokhandeln.

Arrangörer: Höörs bibliotek, Studieförbundet Vuxenskolan och Billingska bokhandeln

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.