RådRum

Datum: -

Plats: Höörs bibliotek, Friluftsvägen 13

Är du nyanländ i Sverige? Behöver du hjälp i kontakten med en myndighet, fylla i blanketter eller förstå ett brev? Då finns RådRum för dig.

Varje onsdag finns personer från RådRum på biblioteket i Höör som kan hjälpa dig som behöver stöd och råd i kontakten med samhället. Det kan handla om att du fått ett brev du inte förstår eller att du behöver hjälp med att fylla i en blankett. Alla rådgivare arbetar frivilligt och du betalar inget för ditt besök. Eftersom RådRum inte är en myndighet kan de inte ändra, skynda på eller påverka beslut, till exempel i ett asylärende.

Ditt besök hos RådRum är konfidentiellt. Det betyder att de som hjälper dig inte berättar för någon annan vad du har sagt till dem. På RådRum finns personer med många olika bakgrunder vilket innebär att de kan ge hjälp på flera olika språk.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.