Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

Trädgårdskonsert med Josefin Björk Werner & vänner

Datum: -

Plats: Bondes Backe 1, Billinge

Efter fjolårets uppskattade kvällar blir det nu en andra säsong med medryckande swing och innerliga folkvisor på gräsmattan, mellan lind och syren, utanför det gamla huset på Backagården i Billinge!

Ta med något att sitta på och en picknick om så önskas. Det finns gott om plats att hålla avstånd. För er som inte kan komma så streamas konserten live på facebook. Vid regn måste konserten flyttas fram och förköp återbetalas. Det går också bra att köpa biljett på plats. Vi ser fram emot att få välkomna Er på nytt i sommar!

Josefin Björk Werner är sångerska och barnläkare. Hon sjunger medryckande och glädjefylld dixie, swing och folkvisa med en elegant glimt från det tidiga1900-talet. Hon har på kort tid äntrat jazzscenen och möter stor uppskattning med sin vackra röst, innerliga uttryck och glädjefyllda utstrålning. Repertoaren innehåller allt från epokgörande evergreens, de välkända glada eller bitterljuva örhängena, till egenskriven svensk swing, inspirerad av Lil Hardin Armstrong, Ella Fitzgerald och Billie Holliday. Med virtuosa och svängiga medmusiker uppträder hon på festivaler, event och välrenommerade restauranger i små och stora konstellationer. Förra året höll Josefin en konsertserie med välbesökta trädgårdskonserter. Hon har återkommande streamat live därifrån men även från spelningar ifrån hennes hem med flera tusentals lyssnare vid varje tillfälle. Hjärtligt välkomna till en riktigt fin kväll för alla sinnen!

Parkering på Gamlegårds parkering, alternativt utanför skolan.

Kostnad: 250kr swishas till Josefin Björk Werner på 0738150008. Josefin bjuder på kaffe, te eller saft. Dessertfika finns till försäljning.
Arrangör: Josefin Björk Werner
Kontakt: josefin.bjorkwerner@gmail.com 

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.