Jobba med EU-valet 2019

Söndag 26 maj är det val till Europaparlamentet. Då kan du vara en av cirka 100 röstmottagare som gör det möjligt för väljare i Höörs kommun att utöva sin demokratiska rättighet – att kunna rösta i fria, hemliga och direkta val. Du kan anmäla ditt intresse genom att fylla i formulär till höger.

Arbetsuppgifter och allmän information 

Datum: Söndag 26 maj 2019
Tid: Från cirka 07.30-sent på kvällen (efter 21.00)

I Höörs kommun finns 8 valdistrikt. I varje valdistrikt finns en vallokal där det jobbar mellan 8-10 röstmottagare. Dessa har olika roller i vallokalen. En är ordförande och en är vice ordförande, resterande är röstmottagare. Arbetet som röstmottagare kräver ett hjälpsamt och vänligt arbetssätt, att vara serviceinriktad och stresstålig, samt ställer höga krav på noggrannhet och tålamod. Du ska medverka till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt.

På valdagen tjänstgör du från cirka klockan 07.30 tills dess att alla röster är räknade, vilket kan bli sent på kvällen. Vallokalen är öppen mellan 08.00 – 21.00. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ha god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna.

Kvalifikationer

I rollen som röstmottagare gäller detta:

  • Du måste ha fyllt 18 år senast valdagen 26 maj 2019
  • Du måste tala god svenska (Andra språkkunskaper är meriterande)
  • Du bör vara stresstålig, serviceinriktad och noggrann
  • Du får inte stå på valbar lista i Skåne. Du får alltså inte kandidera för en plats i EU-parlamentet

Vänligen observera att om du erbjuds uppdraget som röstmottagare och tackar ja till att medverka så är det viktigt att du, om du får förhinder så lång tid som möjligt innan, meddelar oss det. Din medverkan är viktig för oss och för genomförandet av valet.

Utbildning

Alla röstmottagare måste genomgå en obligatorisk utbildning, såväl nya röstmottagare som de som arbetat i tidigare val.

Information om obligatorisk utbildning

Datum: onsdag 8 maj
Tid: 18.00-20.00.
Plats: Älvkullen i Höör

Om du inte kan delta detta datum kontakta valkansliet snarast eller meddela vid anmälan i formuläret. Vi samarbetar nämligen med grannkommuner som kan erbjuda andra utbildningstider. Ingen ytterligare ersättning utgår för utbildningstillfället och arvodet betalas endast ut vid fullgjord tjänstgöring som innehåller deltagande i kursen och tjänstgöring på valdagen (både dagen och kvällen).

Ersättning

3500 kronor för ordförande
2500 kronor för vice ordförande
2000 kronor för röstmottagare
160 kronor per timme för rösträknare
Skattepliktigt arvode.

Anmäl dig snarast möjligt i formuläret bredvid för att hjälpa demokratin i Höör.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.