Krisberedskapsveckan 2018

Hur länge klarar du dig om viktiga funktioner skulle slås ut på grund av exempelvis extremt väder eller en it-attack? Har du mat, värme och vatten? Kan du lyssna på radio om strömmen går?

Budskapet under årets kampanjvecka är: Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Syftet är att väcka tankar om den egna beredskapen och ansvaret för att klara vardagen om viktiga samhällsfunktioner plötsligt inte fungerar som vi är vana vid.

Om krisen eller kriget kommer

I samband med Krisberedskapsveckan skickas broschyren Om krisen eller kriget kommer till alla hushåll, för att vi alla ska bli bättre förberedda på att hantera allt från allvarliga olyckor och extremt väder till it-attacker och ytterst krig.

I mitten av broschyren finns en checklista som du kan använda när du ser över din hemberedskap.

Tävling!

Vad fattas i krislådan? Titta igenom checklistan i broschyren Om krisen eller kriget kommer. Är det något som du tycker fattas?

Vi vill ha dina bästa och smartaste tips på vad som bör finnas i krislådan. Skicka ditt förslag till info@hoor.se senast den 6 juni. Som enväldig domare fungerar Petra Geistrand, beredskapssamordnare på Räddningstjänsten i Höör.

Första pris är en vevradio värd cirka 450 kronor. Med den kan du lyssna på radio även om strömmen går och batterierna tagit slut. Andra pris är en vattendunk och tredje pris en räddningsfilt.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.