Eldningsförbud – mycket hög brandrisk

Just nu är det förbjudet att elda utomhus. Brandrisken i skog och mark är mycket hög. Var extra försiktig. Eldningsförbudet gäller tills vidare i kommunerna Kristianstad, Hässleholm, Hörby, Höör, Östra Göinge, Osby och Bromölla.

Röstkort

På ditt röstkort står det var och när du kan rösta på valdagen. Röstkortet skickas till alla röstberättigade under perioden 16 - 22 augusti. Det är Valmyndigheten som skickar ut röstkorten.

Om du vill rösta i vallokal på valdagen måste du gå till den vallokal som står på ditt röstkort. På röstkortet står det vilket valdistrikt du tillhör, vallokalens namn, adress och öppettid.

Var rädd om ditt röstkort

Om du väljer att förtidsrösta måste du ha med ditt röstkort. Om du tappat ditt röstkort kan du beställa ett nytt genom att kontakta kommunens medborgarcenter, 0413-280 00. Om du röstar i vallokal på valdagen behöver du inte ha med ditt röstkort.

Bekräfta din identitet

Du måste också kunna bevisa att du är du för att få rösta. Om inte röstmottagarna vet vem du är måste du visa en id-handling som till exempel ett körkort, pass eller tjänstelegitimation. Om du inte har en id-handling kan en annan person intyga din identitet, men då måste den personen kunna uppvisa en id-handling.

Förtidsrösta på valdagen

Du kan även välja att rösta i en lokal för förtidsröstning på valdagen. I Höör kan du förtidsrösta på kommunhuset, men det går bra att besöka vilken lokal för förtidsröstning som helst i landet.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.