Val 2022

Söndag den 11 september är valdag för valet till riksdag, region- och kommunfullmäktige 2022. Förtidsröstningen öppnar den 24 augusti. Höörs kommun har gjort ändringar av valdistrikt, ditt vallokal står på ditt röstkort.

Röstkort

Senast den 24 augusti ska du som röstberättigad i Sverige ha fått ditt röstkort. Om du inte fått eller tappat bort ditt röstkort kan du få ett nytt utskrivet i medborgarcenter i kommunhuset måndag – torsdag klockan 8.00-16.30 och fredag klockan 8.00-15.00.

Förtidsröstningen 24 augusti – 11 september

Förtidsröstningslokal är väntsalen i stationshuset i Höör, på Järnvägsgatan 1. Förtidsröstningen är öppen varje dag från och med den 24 augusti till och med den 11 september. Öppettider är måndag till fredag klockan 11-18, lördag och söndag klockan 10-14.

Lördagen den 10 september är det öppet extra länge, klockan 9-15 och valdagen söndagen den 11 september är det öppet klockan 8-20.

Du kan även välja valfri förtidsröstningslokal i hela Sverige och lämna din röst där.

Röstning i vallokal på valdagen den 11 september

Du ser vilken vallokal du ska gå till på ditt röstkort. Du kan bara gå till din egen vallokal. Om du inte vet vilken vallokal du ska gå till kan du alltid gå till förtidsröstningslokalen i stationshuset i Höör. Din vallokal är öppen den 11 september klockan 8.00-20.00. När vallokalen stänger öppnar rösträkningen, den som vill får vara med och titta på under rösträkningen.

Valdistrikt och vallokaler i Höörs kommun

Höör/Orup

Sätoftaskolan, matsalen
Nybyvägen 28
243 35 Höör

Höör/Maglasäte

Stiftsgården Åkersberg (lokal 1)
Åkersbergsgatan 3
243 32 Höör

Höör/Ormanäs

Stiftsgården Åkersberg (lokal 2)
Åkersbergsgatan 3
243 32 Höör

Höör/Snogeröd

Gudmundtorps skola, gymnastiksalen.
Gudmuntorps skola 212
Höör

Du som inte kan komma till en förtidsröstningslokal eller vallokal

Budrösta

Har du en person du litar på kan du be denne att vara bud för dig. Ombudsröstsatser kan beställas på valmyndighetens hemsida, via telefon 020-825 825 eller hämtas från en länsstyrelse eller kommun. Höörs kommun når du på 0413-280 00 och kommun@hoor.se. Information om hur du gör finns i ombudsröstsatsen och på valmyndighetens hemsida.

Ambulerande röstmottagare

Om du inte kan anlita bud så kan vi komma hem till dig och ta emot din röst. För att boka tid för röstning i hemmet ring 0413-280 00 eller skicka e-postmeddelande till kommun@hoor.se. Ambulerande röstmottagare finns under perioden 24 augusti till och med den 11 september men måste bokas under medborgarcenters ordinarie öppettider måndag – torsdag klockan 8.00 – 16.30 och fredag klockan 8.00 – 15.00.

Förbered dig för att rösta

Röstkortet kommer i din brevlåda senast den 24 augusti. Ta med dig giltig legitimation och röstkort när du ska rösta.

På valmyndighetens hemsida finns information och filmer som visar hur du gör när du röstar. När du ska lämna din röst finns det personal på plats som kan hjälpa dig. Det enda vi inte kan hjälpa dig med är vad du ska rösta på.

Valsedlar

I förtidsröstningslokalen och vallokalerna finns alla de vanliga valsedlarna för vår kommun och vår region. Vill du ha en särskild valsedel som inte finns hos oss ska du kontakta det aktuella partiet eller beställa valsedeln på valmyndighetens hemsida.

Kontaktinformation

Du ställer dina frågor om valet till kommunen genom att höra av dig till 0413-280 00 och kommun@hoor.se. Du är även välkommen in till oss på kommunhuset på Södergatan 28 i Höör.

  • Du som vill ställa frågor till valnämnden hör av dig till valnamnden@hoor.se.
  • Valkansliet hjälper valnämnden att planera och genomföra valet på ett säkert sätt.
  • Du kan även nå oss genom att ringa 0413-280 00.

På kommunens webbplats hittar du information om hur kontaktar förtroendevalda och de lokala partierna i Höörs kommun.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.