Eldningsförbud – mycket hög brandrisk

Just nu är det förbjudet att elda utomhus. Brandrisken i skog och mark är mycket hög. Var extra försiktig. Eldningsförbudet gäller tills vidare i kommunerna Kristianstad, Hässleholm, Hörby, Höör, Östra Göinge, Osby och Bromölla.

Sommarlovsentreprenör

Att vara sommarlovsentreprenör är en chans att prova på hur det är att driva eget företag. Du får utbildning, stöd och ett litet startbidrag.

Sommarlovsentreprenör är en möjlighet för dig som är 14-20 år. Det är du själv som bestämmer vad du vill göra. Kanske sälja glass, laga cyklar eller tillverka smycken?

Obligatorisk utbildningsvecka

Vi startar med en veckas utbildning, 11-16 juni. Veckan är obligatorisk och varje deltagare får hjälp med att utveckla idéer och göra en enkel affärsplan. Du får lära dig om marknadsföring, planering och bokföring. Utbildningen sker på kvällstid. Efter veckan är du certifierad sommarlovsentreprenör.

Gemensam kick-off

Den 7 juni kommer du som blir antagen till Sommarlovsentreprenörerna 2018 att delta i en inspirationsföreläsning tillsammans med dina mentorer och deltagare från andra kommuner. Det är viktigt att du som söker kan vara med på den här träffen.

Minst tre veckor

De flesta brukar jobba med sitt företag i minst tre veckor under sommaren. Men det är du själv som bestämmer. Du kan hålla på längre men senast till den 20 augusti.

Avslutande träff

Efter sommaren avslutas det hela med en träff där alla deltagare berättar om sina erfarenheter. Det blir prisutdelning och alla får ett diplom.

Ansökan och urval

Ansökan sker digitalt och du kan sedan bli kallad till intervju. Därefter sker ett urval. I år erbjuder vi 12 platser. Du hittar länken till ansökan på sommarlovsentreprenörernas hemsida. (Sök upp Höör). Sista ansökningsdag är den 30 april. Välkommen med din ansökan!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.