Ansökan om resekort för dig som börjar gymnasiet årskurs 2 eller 3

Nu är det dags för dig som börjar årskurs 2 eller 3 på gymnasieskolan i höst att ansöka om en ny period på ditt resekort. Gör ansökan digitalt senast den 16 juni så laddas en ny period för läsåret på ditt kort.

Ansök via vår e-tjänst

Det snabbaste sättet att ansöka om en ny period är genom att använda sig av e-tjänsten Ansökan om resekort för gymnasieskolan läsåret 2023-2024. Den nya perioden laddas då på samma kort som du använder idag. Det är därför viktigt att du sparar ditt kort över sommaren.

För att ansöka om ny period måste du vara 18 år gammal och ha BankID. Är du under 18 år är det din vårdnadshavare som gör ansökan. För att vara behörig till resekort måste du ha minst 6 kilometer till din gymnasieskola.

Om du förlorar ditt kort

Det är viktigt att du sparar ditt kort. Om du tappat bort ditt kort är du välkommen att köpa ett nytt resekort på vårt medborgarcenter på Södergatan 28 i Höör. Ta då med dig giltig legitimation. Kortet kostar 100 kronor och du betalar med Swish. Kommunen ersätter inte egna utlägg i väntan på nytt kort.

Har du inte BankID?

Du som inte har BankID kan göra en ansökan genom att fylla i en blankett för ansökan om resebidrag.

Ny period från augusti

Den nya perioden kommer att vara giltig från den 3 augusti 2023 till och med den 14 juni 2024. Resekortet är giltigt dygnet runt, under hela läsåret. Resekortet är personligt och kopplat till dina personuppgifter.

Du som ska börja gymnasiet i år

Du som börjar årskurs 1 ansöker om ditt resekort efter den 1 juli när du fått ditt slutliga antagningsbesked och innan den 22 juli så du hinner få ditt resekort innan skolstarten.

Du kan läsa mer om hur du ansöker om resekort på vår hemsida.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.