Dags att ansöka om ny period på ditt resekort

Det är dags för dig som börjar årskurs två eller tre på gymnasieskolan i höst att ansöka om en ny reseperiod på ditt resekort. Ansökan görs via e-tjänsten på kommunens webbplats senast den 18 juni. Det är viktigt att du sparar ditt kort inför nästa läsår. Till hösten laddas en ny period på kortet som du har idag.

Du som är vårdnadshavare eller elev och har BankID, ansöker om en ny reseperiod på kommunens webbplats – hoor.se senast den 18 juni. Ny period, som gäller från och med höstterminen 2021, laddas på kortet som du använder idag. Det är viktigt att du sparar ditt kort över sommaren.

Om du förlorar ditt kort
Det är viktigt att du sparar ditt kort. Skånetrafiken laddar ny period på ditt resekort efter att vi har behandlat din ansökan. Har du förlorat ditt kort kan du köpa ett nytt kort på Medborgarcenter på Södergatan 28 i Höör. Ett nytt kort kostar 100 kronor.

Ansök via e-tjänst på kommunens webbplats
Det snabbaste sättet att ansöka om en ny period är genom att använda sig av e-tjänsten Ansökan om resekort för gymnasieskola på Höörs kommuns webbplats. För att ansöka om ny period via vår e-tjänst måste du vara 18 år gammal och ha BankID. Det är vårdnadshavare som gör ansökan för dig som är under 18 år.

Har du inte BankID?
Du som inte har BankID kan göra en ansökan genom att fylla i en blankett på Medborgarcenter på Södergatan 28 i Höör.

Ny period från augusti
Den nya perioden som laddas på ditt kort, kommer att vara giltig från den 9 augusti 2021 till och med den 17 juni 2022. För att vara behörig till resekort för gymnasielever måste du ha minst 6 kilometer till gymnasieskolan och vara född år 2002 eller senare.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.