Fortsatt eldningsförbud i Höör

Länsstyrelsen häver eldningsförbudet som gällt för hela Skåne från kl 16.00 idag, men räddningscheferna i nordöstra Skåne har beslutat om fortsatt eldningsförbud för kommunerna Bromölla, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Osby och Östra Göinge kommun.

Eldning utomhus är alltså fortfarande förbjudet i Höörs kommun. Det är däremot tillåtet att grilla på iordningställda grillplatser som inte har direkt kontakt med markytan. Engångsgrillar får inte användas direkt på marken och bör alltid undvikas.

Stormkök och liknande är att likställa med engångsgrillar och får inte heller användas direkt på marken så länge eldningsförbudet råder.

Att grilla på egen tomt omfattas inte av eldningsförbudet men ska så klart ske med förnuft.

Eventuell gnistbildning vid grillning ska bevakas av den som anlägger elden. Den som anlägger en eld har alltid ansvaret att se till så den blir släckt.

Det är fortfarande väldigt torrt under markytan även om det på vissa platser kommit nederbörd. Detta är anledningen till att eldningsförbudet kvarstår.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.