Nu är det dags att göra skolvalet

Nu är det dags för dig som är vårdnadshavare att göra skolvalet. Skolvalet görs för barn som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 under hösten 2022. Du kan göra skolvalet under 14 – 27 februari 2022.

Skolvalet görs i vår e-tjänst IST förskola, grundskola och fritidshem. Du väljer den skola eller skolor som du önskar att ditt barn ska placeras på. Det är viktigt att du rangordnar skolorna så att den skolan som du helst önskar att ditt barn ska gå på är på plats 1. Vissa skolor har ont om platser och vi rekommenderar därför att du väljer fler än en skola till ditt barn.

Det är även viktigt att välja skola för ditt barn eftersom det inte finns automatiskt rätt till plats i en kommunal skola kopplat till hemadressen.  Genom att välja skola under tiden som skolvalet är öppet ökar du chansen för att ditt barn ska gå i den skola du önskar.

Du som ska flytta till Höör

Om ni är på väg att bosätta er i Höörs kommun skicka e-post till skolplaceringar@hoor.se för att få mer information. Vi hör av oss med mer information efter att vi har mottagit ditt mejl.

Du kan läsa mer om skolvalet, hur platserna fördelas och skolskjuts på vår hemsida.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.