Öppet hus på brandstationen blev succé

En polishund som jagade och fångade en tjuv, brandmän som klippte upp taket på en bil för att rädda en skadad person och en spis som brann våldsamt. Dessa uppvisningar och mycket mer fick de minst 500 besökarna ta del av denna soliga dag.

Den väldigt unga delen av publiken applåderade både polishund och brandmän och någon ropade exalterat ”En gång till!” när brandmannen hade släckt elden på spisen.

Många aktiviteter för stora och små

Flera aktörers goda samarbete gjorde det öppna huset möjligt. Förutom att få se räddningstjänstens och polisens uppvisningar så kunde besökarna – de yngre – bland annat provköra Assistancekårens miniradiobilar, få en reflexväst av Länsförsäkringar och titta in i och känna på utrustningen i en ambulans. Annat som uppskattades var hjälmarna från räddningstjänsten, polisbilsreflexer som polisen delade ut, polisrytteriet som spatserade runt på området, att få en kram av räddningstjänstens maskot Flammy och sist men inte minst att äta en grillad korv i solskenet!

Chans att ställa frågor

Den som var nyfiken på hur det är att arbeta inom blåljusorganisationerna eller ville lära sig mer om hur vi kan förebygga bränder och andra olyckor kunde passa på att ställa sina frågor.

Arrangörerna tackar alla besökare för en trevlig dag!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.