Positiv utveckling för handeln i Höör

En växande dagligvaruhandel i Höör, en ökning med 5,3 procent, är en bidragande orsak till att Höörs stadskärna placerar sig på sjätte plats i landet i omsättningsutveckling av Sveriges samtliga stadskärnor.

I jämförelse med kommuner med mindre än 50 000 invånare hamnar Höör på en femteplats. Det visar resultaten av rapporten ”Cityindex” från HUI Research och Fastighetsägarna som kartlagt 104 svenska stadskärnor.

Stora aktörer stärker handel och restaurangbesök

–  Höör har förutom en stark dagligvaruhandel även en växande besöksnäring och ett centrum med intressanta specialbutiker och kaféer, säger Peter Wollin, näringslivschef i Höörs kommun.

Men det som ökar mest är hotell- och restaurangbranschen där det skett en ökning med hela 25 procent. Stora aktörer som spa-anläggning och djurpark drar folk till Höör och det i sin tur stärker handel och restaurangbesök.

Små och medelstora städer ökar mest

Den rikstäckande kartläggningen som mäter utvecklingen för detaljhandeln, restaurangnäringen, hotellbranschen och kommersiell service i stadskärnorna visar att det är de små och medelstora städerna som ökar mest, som till exempel Höör. Undersökningen visar också att det framförallt är mat, träning, hotellvistelser och frisörbesök som vi lägger mest pengar på i stadskärnan.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.