Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

Resekort till gymnasieskolan

I år ansöker du om resekort till gymnasieskolan genom att gå till Självservice och välja Resekort för gymnasieskolan. För att ansöka behöver du använda mobilt bank-ID. 

Vårdnadshavare ansöker för omyndig elev. Eleven ska vara född år 2000 eller senare för att få rätt till resekort. Kortet skickas hem till dig av Skånetrafiken strax innan terminen börjar. Blivande årskurs 2 och 3 ansöker senast den 15 juni och blivande årskurs 1 ansöker senast den 30 juli för att vara säkra på att få kortet innan terminsstarten. Ditt skolkort gäller för fritt resande dygnet runt måndag till fredag i hela Skåne mellan den 12 augusti 2019 till och med den 12 juni 2020.

Kortet kommer att gälla på alla skollov, förutom sommarlovet, samt helgdagar som infaller på en vardag. Ditt resekort är personligt och du behöver endast skriva ditt namn på baksidan av kortet. Terminsbeviset som funnits på tidigare kort finns inte längre. Mer information ges i ansökningsformuläret och tillsammans med utskick av kort.

Ansök om Resekort för gymnasieskolan i Självservice

Förlorat eller skadat resekort.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.