Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

Innovativt bordsspel populärt i Höörs kommun

Tovertafel, som det innovativa spelet heter, används på demenscentra Björken och inom daglig verksamhet i Höörs kommun.

Tovertafel som betyder det ”trollande bordet” på holländska är en dator som är kopplad till en projektor. Projektorn projicerar bilder på ett bord som man kan röra och flytta. Tovertafel utvecklades i Delft i Nederländerna och togs fram för personer med medel till svår demens för att stimulera fysisk och kognitiv aktivitet. På vårt demenscentra och våra dagliga verksamheter används nu Tovertafel och det har snabbt blivit ett populärt inslag.

Olika spel

Det finns ett stort utbud av bilder som stimulerar till aktivitet och rörelse. Till exempel så kan man använda bubblor som går sönder när man rör på dem, man kan kasta med löv i en lövhög, röra fiskar som simmar och mer. Även om spelen handlar om att ha roligt och förundras har det också skapat värdefulla stunder tillsammans med anhöriga och vårdgivare.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.