Hjälpmedel

Du som har en funktionsnedsättning kan vara hjälpt av tekniska hjälpmedel för att förenkla och underlätta vardagen. Hjälpmedel kan behövas för att kompensera en nedsatt funktion, men även för att bevara funktioner så långt det är möjligt.

Du som har en funktionsnedsättning kan behöva få behovet av hjälpmedel bedömt via kommunens fysioterapeut och arbetsterapeut. Hjälpmedel som kommunen kan bistå med är till exempel rullator, rullstol, duschpall och toalettförhöjning. En del andra hjälpmedel såsom till exempel anti-halkmatta till duschutrymme och bestick med specialgrepp kan du själv skaffa via sjukvårds- och hälsokostaffärer. Vill du ansöka om elrullstol är det vårdcentralen som du ska vända dig till. Region Skåne ansvarar för kommunikations, syn- och hörselhjälpmedel.

Kommunen tar ut en avgift vid hembesök och bedömning av arbetsterapeut och fysioterapeut.

Återlämning av tekniska hjälpmedel

När du inte längre har behov av utprovade hjälpmedel ska dessa återlämnas. Hjälpmedlen återlämnar du i vårt hjälpmedelsförråd på Åtorp, Apoteksgatan 1, i källaren. Vänligen se till att dina hjälpmedel är rengjorda innan de återlämnas.

Tider för återlämning av hjälpmedel:

  • tisdagar 15.30-17.00

Vid eventuella frågor kontakta arbetsterapeuten på ditt område.

Tillfällig vistelse i kommunen

Om du är tillfällig på besök i kommunen och är i behov av hjälpmedel kan du ta kontakt med vår hjälpmedelsleverantör Sodexo för att hyra hjälpmedel.

Kontakta Sodexo på telefon 010 – 250 69 00.

Service på tekniska hjälpmedel

Höörs kommun har ett serviceavtal med en extern utförare vad gäller tekniska hjälpmedel. Det är Sodexo som utför årliga kontroller och service på vårdsängar, rullstolar och lyftar. Innan Sodexo kommer hem till dig och genomför service på ditt hjälpmedel ska de ha kontaktat dig innan. Teknikern från Sodexo ska alltid legitimera sig vid hembesök.

Ibland händer det att Sodexo tar in andra utförare som till exempel Etac för att genomföra service eller reparationer.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.