E-böcker

Biblioteket i Höör erbjuder lån av e-böcker via leverantören Elib. För att kunna låna e-böcker måste du vara registrerad som låntagare hos biblioteket i Höör, ha ett bibliotekskort och en pinkod. Numret på bibliotekskortet och pinkoden använder du för att logga in på den speciella e-bokssidan.

Om du inte redan har ett bibliotekskort och en pinkod får du det vid ett personligt besök på biblioteket. Pinkoden är samma som du använder om du lånar pappersböcker på biblioteket och lånar om eller reserverar i bibliotekskatalogen på webben.

När du kommer till e-bokssidan loggar du in med numret på ditt bibliotekskort och din pinkod. Sedan letar du upp den bok som du vill låna. Du kan välja att antingen ladda ner e-boken eller att läsa den online genom din webbläsare.

Så lånar du e-böcker och e-ljudböcker

För att ladda ner en e-bok behöver du ett Adobe-ID och ett läsprogram. Vilket läsprogram du använder beror på vilken enhet du vill läsa e-boken på. Du kan också läsa e-boken strömmande direkt i din webbläsare.

E-ljudböcker kan läsas både online och offline via appen Biblio.

Lånetider

E-böckerna har en lånetid på 28 dagar. När lånetiden är slut kan du inte läsa e-boken längre, men du kan enkelt låna den igen om du inte hann färdigt.

Du kan låna max två e-böcker under en 7-dagarsperiod. Det går inte att ”lämna tillbaka” böckerna tidigare för att låna nya under denna 7-dagarsperiod.

Biblioteken i Höör har ett kostnadstak per månad för utlån av e-böcker. När maxgränsen är nådd går det inte att låna fler e-böcker under innevarande månad. När en ny månad börjar går det att låna igen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.