Låna e-ljudböcker

Det går att lyssna på e-ljudböcker i dator, mobiltelefon eller surfplatta. Ljudböckerna spelas upp strömmande men i appen Biblio för Iphone, Ipad och Android finns möjlighet att spara boken och lyssna offline.

För att lyssna på en e-ljudbok loggar du in på Elibs hemsida för Höörs bibliotek med dina användaruppgifter eller ditt bibliotekskortsnummer och din PIN-kod. Beroende på vilken enhet du använder för att lyssna på ljudboken kan du behöva ladda ner en app eller ett program först, se nedan. Sök upp boken du vill låna och klicka på Lyssna så öppnar sig spelaren i ett nytt fönster.

När du ska fortsätta lyssna på ljudboken, logga in på Elibs hemsida för Höörs bibliotek och gå till Mina sidor. Där ser du de e-medier du har lånat de senaste 28 dagarna. Klicka på länken för att lyssna på den bok du vill fortsätta att lyssna på, så öppnar sig spelaren automatiskt.

Lyssna på e-ljudböcker i iPhone, iPad och Android

Använd appen Biblio för att lyssna på bibliotekets e-ljudböcker. Du kan välja om du vill söka och låna e-ljudböcker i appen eller på Elibs hemsida för Höörs bibliotek.

Om du vill använda appen Biblio, gör så här:

  • Hämta Biblio i App Store (Iphone/Ipad) eller Google Play (Android)
  • Starta appen och välj Höör i listan över bibliotek
  • Skriv in ditt bibliotekskortsnummer och din pinkod

Du kan nu välja om du vill söka och låna bibliotekets e-ljudböcker i appen eller på Elibs hemsida för Höörs bibliotek.

För att låna en e-ljudbok på Elibs hemsida för Höörs bibliotek gör du så här:

  • Klicka på knappen Låna: Lyssna i Iphone/Ipad eller Låna: Lyssna i Android.
  • Klicka en gång till på Öppna: Lyssna i Iphone/Ipad eller Öppna: Lyssna i Android.
  • Öppna därefter boken i Biblio.

Lyssna på ljudböcker på PC eller Mac

För att kunna lyssna på bibliotekets e-ljudböcker i din PC eller Mac behöver du använda en webbläsare som stödjer Adobe Flash. Om programmet saknas på din dator kan du ladda ner Adobe Flash .

Om du har problem med att lyssna på e-ljudböcker på din PC eller Mac kan det bero på att du måste uppgradera till den senaste versionen av Adobe Flash Player eller att din brandvägg blockerar uppkopplingen till vår databas.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.