För dig som arbetar i förskolan

Alla förskolor i kommunen är välkomna att besöka biblioteket. Fråga gärna personalen om tips på böcker till din barngrupp. Barn- och ungdomsbibliotekarierna är särskilt bra på att tipsa om barn- och ungdomsböcker. Vill du komma innan vi öppnar går det bra att kontakta barnbibliotekarierna för att boka en tid för din grupp. 

Boklådor

Förskolor kan beställa boklådor från biblioteket med bilderböcker, pekböcker, samtals- och faktaböcker, sagosamlingar eller rim och ramsor. Kontakta barnbibliotekarierna så hjälper de dig. Lånetiden är fyra veckor.

Temaböcker

Vi har böcker för förskolorna att använda vid olika teman. Det kan vara till exempel årstiderna, färgerna eller tama och vilda djur. Det finns lätta faktaböcker och bilderböcker som vi gärna plockar ihop till dig. Kontakta barnbibliotekarierna om du vill ha hjälp med temaböcker.

Sagostunder

Kom till biblioteken med din barngrupp och lyssna på sagor. Spöken, syskon, prinsessor och dinosaurier – det finns sagor om allt! Sagostunderna riktar sig främst till barn i åldern 3-6 år men barn i alla åldrar är välkomna! Grupper från förskolorna bokar med fördel plats i förväg så att vi är säkra på att alla får plats.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.