För dig som arbetar i skolan

Du som är pedagog är varmt välkommen att vända dig till biblioteket. Kom och låna med klassen eller be barnbibliotekarierna att plocka ihop en boklåda - du vet vad som passar er bäst.

Som pedagog har du möjlighet att boka in din grupp på sagostunder, biblioteksvisningar, bokprat och andra aktiviteter som biblioteken erbjuder. Vi hjälper även till med utlån av medier om olika teman. Kontakta ditt bibliotek för att få reda på mer – det är på biblioteket det händer!

 • Klassbesök
  Under grundskoletiden erbjuds alla elever organiserade biblioteksbesök med boktips. Kontakta barnbibliotekarierna för mer information eller bokning av klassbesök.
 • Besök för förskoleklasser
  Alla kommunens förskoleklasser bjuds under hösten in till biblioteket för en visning. Då presenteras biblioteket – hur det går till att låna, hur och var man hittar böcker och mycket annat. Barnen får höra en saga och får en presentbok av biblioteket.
 • Bokprat
  Årskurs 2 och 5 kan få boktips av barnbibliotekarierna, antingen i biblioteket eller i sitt klassrum. Då presenteras böcker som finns i flera exemplar och klassen får låna dessa i 8 veckor. Bokprat kan vara tematiska och ta upp ämnen ni just då behandlar i klassen eller vara allmänt läsfrämjande och inspirerande. Även andra årskurser kan beställa bokprat mot betalning. Kontakta barnbibliotekarierna om du vill boka tid.
 • Högläsningsprojektet
  Projektet syftar till att uppmuntra högläsning i hemmen och underlätta för föräldrar att hitta böcker åt sina barn. Alla förskoleklasser får besök av barnbibliotekarien och ibland också skolans talpedagog på ett av sina föräldramöten. Vi berättar om språkutveckling och vikten av att läsa högt för barnen. Dessutom får förskoleklassen en deposition med böcker som föräldrarna kan låna med sig hem. Kontakta barnbibliotekarierna om du vill boka in ett föräldramöte.
 • Lärarlån
  Alla lärare vars skolor har avtal med biblioteket kan få ett särskilt bibliotekskort att använda vid lån till skolan. Lånetiden är 8 veckor. Lärarlån kan du bara få för böcker som ska användas av eleverna. Behöver du böcker för egen fortbildning använder du ditt privata bibliotekskort.
 • Bokdepositioner
  Lärare vars skolor har avtal med biblioteket kan låna böcker till klassen för till exempel gruppläsning eller temaläsning – både skön- och facklitteratur. Kontakta barnbibliotekarierna för att beställa en deposition.
 • Temalådor och klassuppsättningar
  Biblioteket har färdiga temalådor och klassuppsättningar att använda i undervisningen. De lånar du på biblioteket och lånetiden är 8 veckor.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.