Eldningsförbud – mycket hög brandrisk

Just nu är det förbjudet att elda utomhus. Brandrisken i skog och mark är mycket hög. Var extra försiktig. Eldningsförbudet gäller tills vidare i kommunerna Kristianstad, Hässleholm, Hörby, Höör, Östra Göinge, Osby och Bromölla.

Sommaraktiviteter

I sommar har vi många roliga aktiviteter för dej som bor i Höörs kommun och är 6 - 20 år!

Information om anmälan:

Sista dag för anmälan står på respektive aktivitet. Till vissa aktiviteter är det begränsat antal platser. Först till kvarn gäller. Det går bra att anmäla sig till en eller flera aktiviteter. Några aktiviteter har kölista. Blir platser avbokade och barnet ”står näst i kö” får ni meddelande om detta via mail. Önskas ej platsen avbokar man denna. Vårdnadshavare ansvarar för transport till och från aktivitet. För ytterligare information gällande aktiviteten kontakta respektive verksamhet på angivet telefonnummer eller mejladress.

Välkomna!

Program för sommarlov 2018

Dagläger för mellanstadiebarn på Älvkullen i Höör måndag till fredag klockan 9.00-17.00 under veckorna 25, 26 och 27. Lägret vänder sig till de barn som slutar årskurs 3 vårterminen 2018 till och med de som slutar årskurs 6 vårterminen 2018. Det kommer att vara många roliga aktiviteter både ute och inne. Utöver alla de roliga aktiviteterna bjuds det på lunch i matsalen på skolan ”Boken” samt fika på eftermiddagen. Lägret pågår.

Kreativt läger för barn och unga 11-20 år på Älvkullen i Höör 16-20 juli. Vi samlar barn och unga på dagtid och det ges möjlighet att sjunga, spela och dansa till en, två eller flera nu populära låtar samt att arbeta i vår inspelningsstudio. Du kommer även att knyta kontakt med olika typer av kreativt skapande. Det behövs inga förkunskaper. Det räcker att du är intresserad och nyfiken. Lägret kommer att präglas av sommarmys, kamratskap, vänskap över hela åldersspannet, glädje, självkänsla, innanförskap och ”jag kan”. Lägret är kostnadsfritt. Anmälan senast 4 juli till Allaktivitetshuset Älvkullen. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller.

Kulturdagläger för barn och unga 6-15 år på Älvkullen i Höör 6-10 augusti. Under fem dagar arbetar vi med teater, körsång och dans. Veckan avslutas med en föreställning för föräldrar och vänner. Vi kommer att arbeta runt begrepp som vänskap, ensamhet, självkänsla, glädje och utanförskap. Två ledare från Axerup Production finns på plats under veckan. Lägret är kostnadsfritt. Anmälan senast 23 juli till Allaktivitetshuset Älvkullen. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller.

Vill du följa med till Busfabriken i Malmö? Vi åker med buss tisdagen den 19 juni klockan 10.00 från Älvkullen och är hemma igen cirka klockan 16.00. Mat serveras under dagen. Det är kostnadsfritt att delta. Föranmälan till Allaktivitetshuset Älvkullen senast 11 juni. Uppge namn, ålder, specialkost och om det är något annat vi behöver veta om dej som vill följa med samt namn och telefonnummer till din vårdnadshavare. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller.

Sommarboken på Höörs Bibliotek 14 juni – 25 augusti. Låna och läs 5 böcker och få en presentbok. För alla barn och unga 0 – 17 år.

Prova  på-paddling vid Orups idrottsplats med Höörs Kanotklubb på söndagar och torsdagar den 14 juni-12 augusti för barn, ungdomar och vuxna. Det är paddling med polokajak på torsdagar klockan 19.00 och kajakpaddling på söndagar klockan 16.00. För att kunna delta krävs simkunnighet. Ingen föranmälan. Det finns kajaker, paddlar och flytvästar att låna. Ta med handduk och ombyte av kläder.

Vattenskidskola vid Orups idrottsplats med Gamla Boo Vattenskidklubb den 9 – 12 juli klockan 9 – 12 för barn och ungdomar. För att kunna delta krävs simkunnighet. Föranmälan krävs. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller. Mer information på föreningens hemsida. Kontaktperson Anna Olsson, telefon: 0709-14 01 04.

Sommartenniskul på tennisanläggningen, Idrottsgatan 7 i Hörby med Höör-Hörby Tennisklubb vecka 27 den 2-5 juli klockan 10-14 för dej som är 7-13 år. Aktiviteten är dagligen måndag-torsdag med lunch. Vi spelar tennis varje dag samt hittar på andra roliga aktiviteter. En dag åker vi med minibuss till Hörby Ringsjöstrand för att bada, spela minigolf, beachtennis och äta glass (gratis). Deltagare från Höör samlas på Jeppavallen i Höör klockan 9.45 för gemensam transport till Hörby. Här finns 8 platser. Det är kostnadsfritt att delta. Föranmälan till Fredrik Tuvesson telefon 0735-99 68 80 eller på e-post fredrik.tuvesson@hhtk.se.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.