Vinteraktiviteter

När vintern gör sig påmind är vi många som vill snöra på oss ett par skridskor eller ta med barnen till pulkabacken. I Höör finns det flera möjligheter till att utöva olika vinteraktiviteter.

Vintertid kan du åka både pulka, skidor och skridskor i Höör. Kommer det tillräckligt med snö ser vi till att det finns fina skidspår i Fogdaröd och vill kylan inte slå till kan du alltid åka skridsko inomhus.

Skidåkning

Så fort snötäcket är tillräckligt tjockt anlägger Ringsjö OK ett cirka fem kilometer långt skidspår i Fogdaröd, i utkanten av Höör.

Spåret följer delvis motionsspåret, men går även in på skogsvägar.

Läs mer om Fogdaröd och hur du tar dig dit. 

Pulkabackar

Föredrar du att åka ner för snöfyllda backar med en pulka? När snön har lagt sig kan du på lång väg höra de glada skratten från alla barn – och vuxna – som åker pulka i Frostavallens enormt populära pulkabackar.

I anknytning till backarna finns vindskydd och grillplats.

Läs mer om Frostavallen och hur du tar dig dit.

Skridsko

Inne i Höör, vid järnvägsstationen, ligger Tjurasjö. När vi har kontrollerat att isen är tillräckligt tjock plogar vi en skridskobana på sjön som får användas gratis.

Isen på Tjurasjö är den enda is som vi på Höörs kommun mäter. Var mycket försiktig när du ger dig ut på någon annan is. Ringsjön har till exempel många utlopp som håller vattnet i rörelse och äter upp isen underifrån. Isen kan vara svag flera hundra meter ut i sjön, trots att den är tjock på andra ställen.

Från räddningstjänsten kan du gratis låna isdubbar och flytvästar.

För dig som föredrar att åka skridskor inomhus finns möjlighet i Höörs ishall. Där finns också möjlighet att låna skridskor och hjälm.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.