Eldningsförbud – mycket hög brandrisk

Just nu är det förbjudet att elda utomhus. Brandrisken i skog och mark är mycket hög. Var extra försiktig. Eldningsförbudet gäller tills vidare i kommunerna Kristianstad, Hässleholm, Hörby, Höör, Östra Göinge, Osby och Bromölla.

Enebacken

Enebacken är vår vackra stadspark och som namnet avslöjar så finns det en hel del enar i parken.  Men det finns även en massa annan växtlighet att glädjas åt!

Bland träden kan nämnas japansk magnolia, naverlönn och hängpil och i busksortimentet finns olika sorters rhododendron, trollhassel, doftschersmin och paradisbuske. Bland de många perennerna kan nämnas jättedaggkåpa, höstanemon, astilbe, funkia och nunneört. Parken är väl värd ett besök för att njuta all denna växtprakt!

Pulkabacke för barnen

Enebacken är en naturlig samlingsplats för barn och närheten till skolområdet gör att många barn rör sig i parken året runt. Sommartid kanske för att studera växt- och djurliv, vintertid för att åka pulka i den populära pulkabacken! Som en extra effekt är pulkabacken belyst på kvällarna!

Djurliv i parken

Förutom de riktiga djuren som vistas i parken finns också våra söta prydnadsdjur där. Sköldpaddshonan med sina två ungar mitt i parken och en krokodil som kan vara lite svårare att hitta!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.