Senaste nyheter

 • Södra Ringsjöortens Bygdeförening är årets hembygdsförening

  Södra Ringsjöortens Bygdeförening vann utmärkelsen Årets hembygdsförening 2022. Förutom äran och uppmärksamheten får föreningen 10 000 kr. Prisutdelningen ägde rum vid Sveriges hembygdsförbunds riksstämma i början av juni.

 • Ny motionsslinga vid Villa Backa

  Höörs kommun ska anlägga en ny belyst motionsslinga vid Villa Backa i Höör. Motionsslingan kommer att bli 750 meter lång och ansluter dels till gång- och cykelvägen vid Kvarnbäcks boulebanor i norr och dels till Hälsans stig i söder.

 • Innovativt projekt för långtidsarbetslösa skapar möjligheter

  Projekt DAN har de två senaste åren arbetat för att skapa förutsättningar för att långtidsarbetslösa, nyanlända och ungdomar ska komma ut på arbetsmarknaden eller att påbörja studier. Torsdagen den 16 juni redovisades projektets metoder och aktiviteter.

 • Efterlängtat trygghetsboende är äntligen invigt

  Det nya trygghetsboendet Bangårdsterrassen är invigt och de första hyresgästerna har flyttat in. Här finns det 33 lägenheter som ingår i en ny kooperativ hyresförening i Höör. Bangårdsterrassen är byggt med fokus på hyresgästen, med möjlighet att umgås med varandra och kunna ta emot besök i den gemensamma övernattningslägenheten.

 • Årets Höörsambassadör 2021 är Höörs Handelsklubb

  Det är Höörs Handelsklubb som är Årets Höörsambassadör 2021. Höörs Handelsklubb, som har funnits sedan 2016, arbetar aktivt för att stärka och främja den lokala handeln samt skapa en trivsam stadskärna. Handelsklubben har blivit en viktig aktör i kommunens arbete med att utveckla destinationen och platsen Höör.

 • Invigning av utegym i Norra Rörum

  I lördags invigdes det nya utegymmet vid Sallanders väg i Norra Rörum. Här kan Höörsborna träna och använda ortens lekplats även under de mörkare timmarna tack vare den tidsstyrda belysningen.

 • Lämna ditt avtryck på Maglehill

  I västra Höör växer kommunens nya stadsdel Maglehill fram. Här kommer inom några år att finnas cirka 500 nya bostäder, särskilt boende för äldre, förskola, skola och idrottshall. Inom byggprojektet, pågår sedan årsskiftet 2020–2021, ett arbete med att utveckla stadsdelens vattendrag och växtlighet.

 • Ny efterlängtad brandstation för Rolsberga räddningsvärn 

  En liten och trång brandstation som inte uppfyller dagens förutsättningar, nya moderna brandbilar och ett stort engagemang resulterade i att Leif Karlsson, före detta brandman på Rolsberga räddningsvärn, köpte fastigheten för att säkra att lokalen inte försvann till något annat.

 • Ny tidtabell hos Skånetrafiken

  Den 12 juni byter Skånetrafiken tidtabell. 

 • Badvattnet vid Sätoftasjöns badplats är åter tjänligt

  Vid provtagningen av badvattnet den 31 maj 2022 fick badvattnet godkänt resultat. Vattnet klassas nu åter som tjänligt för bad.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.