Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

420 000 kronor till Kultur i skolan

Höörs kommun får 420 000 kronor i skapande skola-medel från Kulturrådet. Pengarna ska fördelas till elever från förskoleklass till årskurs 9.

Bidraget kommer bland annat användas till besök på:

  • Väsensvandringar med teater Trassel
  • Kulturen i Lund
  • Wanås konstpark
  • Skolbio på Kulturhuset Anders
  • Författarbesök i samarbete med Höörs bibliotek.
Kvinna i tidstypiska kläder från förr vid ett bord med träskålar och tallrikar framför sig.
Bild från Blekingegården på Kulturen i Lund. Foto Viveca Ohlsson, Kulturen

– Vi är glada för de medel vi blir tilldelade. Medlen gör stor skillnad för oss i att erbjuda olika kulturaktiviteter som eleverna kanske inte skulle möta annars. Insatserna grundar sig i barnkulturgruppens önskemål. Barnkulturgruppen består av lärare från Höörs skolor som har i uppdrag att fånga upp elevernas önskemål om kulturinsatser i den mån det är möjligt efter ålder och mognad, säger Sara Horvath, kulturstrateg i Höörs kommun.

Porträttbild på kvinna omgiven av grönska.
Sara Horvath är kulturstrateg i Höörs kommun.

Alla barn har rätt till kultur

Kulturrådets totala bidragspott har minskat med 25 miljoner vilket gör att det blir en mindre summa pengar i år. Men kommunens målsättning är att alla elever ska få en kulturinsats per årskurs.

– Alla barn har rätt till kultur i enlighet med barnkonventionens artikel 31. Och med pengarna vi blivit tilldelade kan vi göra en insats för att uppnå detta, säger Sara Horvath.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.