Senaste nyheter

 • De skärpta allmänna råden förlängs till 13 december

  Tisdagen den 27 oktober fattade Folkhälsomyndigheten, efter samråd med bland annat smittskyddsläkaren i Region Skåne, beslut om skärpta allmänna råd i Skåne län. Nu förlängs de skärpta allmänna råden till den 13 december. Vissa verksamheter i kommunen kommer därför att fortsätta att hålla stängt.

 • Tjörnarps skola vann matsvinnstävlingen under Klimatveckan

  Inget matsvinn alls varken måndag, onsdag eller fredag! Det blev resultatet när eleverna på Tjörnarps skola kämpade för att vinna ett besök av tacobilen. Tävlingen anordnades i samband med Klimatveckan och målet var att få skolor över hela landet att uppmärksamma matsvinnet.

 • Gåva till anställda är samtidigt nytt stöd till lokala företagare

  Höörs kommun har beslutat att skänka en gåva i form av presentkort till medarbetare. Gåvan är ett tack för medarbetarnas arbetsinsatser under pågående coronapandemi. Presentkorten består av 1000 kronor och ges till alla medarbetare med aktiv anställning under perioden 1 oktober 2020 – 31 december 2020. Gåvokorten, som kan nyttjas inom de företag som är […]

 • Första spadtaget för nytt trygghetsboende i Höör

  Igår togs det första spadtaget för ett nytt trygghetsboende i Höör. Äntligen börjar byggandet av 33 lägenheter som kommer att ingå i en ny kooperativ hyresgästförening i Höör. Här kommer hyresgästerna att kunna umgås, äta tillsammans med sina grannar, basta, använda hobbyrum för att skapa, använda uteköket, boulebanan utomhus och använda gårdens odlingslådor.

 • Nytt coronastöd för företag i Höörs kommun

  Coronapandemin slår hårt mot delar av samhället. Många företagare har tvingats se sina inkomster minska som en följd av både pandemin och de åtgärder som satts in för att begränsa smittspridningen. Höörs kommun har tidigare satt in åtgärder för att ge stöd till företagare i kommunen. Nu genomförs ytterligare en stödåtgärd: Företagsmotorn.

 • Kommunfullmäktige sammanträder

  Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 4 november klockan 18.00 på Älvkullen, Älvgatan 2 i Höör. Fullmäktiges sammanträden är offentliga. I dessa tider ber vi dig att följa sammanträdet via vår webbsändning.

 • Nu avråder vi från besök på särskilda boenden för äldre

  På grund av de nya skärpta allmänna råden i Skåne har Höörs kommun fattat beslut om att avråda från besök på särskilda boenden inom äldreomsorgen.

 • Stängda verksamheter på grund av coronapandemin

  På grund av den hastigt ökande spridningen av covid-19 i Skåne fattade Folkhälsomyndigheten igår beslut om skärpta allmänna råd i Skåne län. Situationen kring coronapandemin och de nya skärpta råden har lett till att Höörs kommun idag har fattat beslut om att tillfälligt stänga vissa verksamheter.

 • Intervju med vinnarna av Höörs miljöpris: Omväxling i Tjörnarp

  Höörs kommuns miljöpris 2020 har tidigare delats ut till Mimmi Lowejko och Daniel Edlund Lowejko som driver företaget Omväxling i Tjörnarp. Paret är engagerat i hållbar utveckling och brinner för att inspirera andra till miljövänligare val. På en kväll kan Lantkaféet i Tjörnarp som de driver i sin trädgård få över 100 gäster, främst lokalbor […]

 • Ansök om plats på trygghetsboende på Orup

  Du som är 65 år eller äldre kan nu ansöka om plats på Höörs kommuns biståndsbedömda trygghetsboende på Orup. För att få lägenhet på biståndsbestämda trygghetsboendet ska du bo ensam och behöva hjälp och stöd i hemmet via hemtjänstinsatser. Du måste även vara folkbokförd i Höörs kommun.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.