Senaste nyheter

 • Spring i benen när Kalvinknatet äntligen är tillbaka

  Igår gick startskottet för årets Kalvinknat i Höör. Mer än 720 barn sprang på de blå löparbanorna på Jeppavallen. Alla barn som sprang fick en medalj, tröja och ett presentkort.

 • 386 077 kronor till lokala ungdomsföreningar i Höör

  Under 2019 startade ett projekt som handlade om att sälja miljöpåsar till syfte att samla in extra sponsring till de lokala ungdomsföreningarna i Höör. Nu har projektet avslutats och den sammanlagda summan av allt som har samlats in är 386 077 kronor.

 • Kommunfullmäktige sammanträder

  Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 18 maj klockan 19.00 på Älvkullen, Älvgatan 2 i Höör.

 • Utvecklingsplanen för Tjörnarp – granskning

  Nu finns ett omarbetat granskningsförslag av utvecklingsplanen för Tjörnarp tillgängligt. Under granskningen finns återigen möjlighet att lämna synpunkter på planförslaget. Granskningen pågår fram till den 19 juni 2022. 

 • Ökad säkerhetsnivå på Sätoftaskolan

  Polisen och Höörs kommun har under dagen bestämt att öka säkerhetsnivån på Sätoftaskolan. Polisen bestämde tillsammans med skolledningen att inrymma eleverna inne på skolan. Det innebär att dörrarna låstes så att ingen obehörig kan komma in.

 • Förstaplacering i språkolympiaden

  För några veckor sedan avgjordes finalen i språkolympiaden för de som läser tyska som modersmål. Jonas Röjle Holst som går i årskurs 7 på Ringsjöskolan var med och tävlade tillsammans med sin modersmålsgrupp. När finalen var avgjord stod Jonas som vinnare.

 • En längtan efter gemenskap och fågelsång hos de nya hyresgästerna

  Snart är det dags för de första hyresgästerna att flytta in på det efterlängtade trygghetsboendet Bangårdsterassen på Västra stationsområdet. Här finns flera gemensamma utrymmen, alltifrån sparum med bastu till ett orangeri.

 • På andra plats i Skåne för hantering av bygglov och brandtillsyn

  Höörs kommun får näst bäst betyg i hela Skåne för hanteringen av bygglov och brandtillsyn. Det visar undersökningen Insikt som genomförs årligen av Sveriges kommuner och regioner (SKR).

 • Risk för gräsbränder till Valborg 

  Det finns fortfarande en del torrt gräs och risken är stor att bränder sker. Det är extra viktigt att vara försiktig vid eldning utomhus. På våren är gräsbränder vanligast och under de torra sommar- och höstmånaderna är det vanligare med skogs- och markbränder.

 • Håll extra uppsikt över din hund

  Mellan den 1 mars och 20 augusti måste du som hundägare hålla din hund under extra uppsikt när ni är ute i naturen. Det finns krav på dig som hundägare och de är till för att skydda vilda däggdjur och fåglar som finns i naturen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.