Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Aktuellt läge om coronaviruset vecka 39

Region Skåne rapporterar om ytterligare minskning av covid-19-smitta i alla åldrar i Skåne. Även i Höörs kommun ser vi en fortsatt minskad smittspridning, en minskning som har hållit i sig i ett par veckor nu.

Från och med idag upphör flertalet av restriktionerna kring covid-19. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att det är fortsatt viktigt att man vaccinerar sig, håller avstånd och följer myndighetens allmänna råd för att minska på smittspridningen. Läs mer hos Folkhälsomyndigheten

8 konstaterade fall under vecka 38
Under vecka 38 hade Höörs kommun 8 konstaterade smittade fall av covid-19. Vi ser en kraftigt nedåtgående trend av konstaterad smitta.

Fortfarande anpassningar för skola och vård och omsorg
Även om samhället öppnar upp alltmer, kommer både skola och vård och omsorg i Höörs kommun ha fortsatta anpassningar i sina verksamheter. Vårdnadshavare får uppdateringar löpande via Infomentor om förändringar som berör skolelever. Anhöriga som vill besöka särskilt boende för äldre, ska ta kontakt med boendet ett dygn innan besök.

Viktigt att stanna hemma och ta prov vid symptom
Vaccination är det enda som kan få stopp på pandemin. Även om du är fullvaccinerad kan du bli smittad och föra smittan vidare till andra ovaccinerade som kan bli allvarligt sjuka. Det är därför viktigt att stanna hemma vid symptom och boka tid för provtagning. Undvik trängsel i offentliga miljöer och i kollektivtrafiken. Träffa helst människor utomhus.

På 1177.se kan du läsa mer om hur du kan minska risken att du och andra får covid-19.

Vaccinera dig om du inte redan har gjort det
Region Skåne skriver att 906 235 skåningar har nu fått en första dos av vaccin och 850 460 har fått sin andra dos. Det finns fortfarande god tillgång och många lediga tider för vaccination. På 1177.se kan du läsa mer om hur du bokar tid för vaccination.

Det cirkulerar olika missuppfattningar, myter och ren desinformation om vaccinerna, vilket medför onödig oro hos många. På Läkemedelsverkets hemsida hittar du information om coronavaccin.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.