Årets Höörsambassadör 2020 är utsedd

Det är Nicklas Persson, som är ordförande i Höörs Brottarklubb som blev Årets Höörsambassadör 2020. Nicklas har, genom sitt engagemang och arbete med Vårtivolit och Höörs marknad, förstärkt den positiva bilden av vår kommun.

Nicklas Person - vinnare av utmärkelsen Årets Höösambassadör 2020
Nicklas Person – vinnare av utmärkelsen Årets Höösambassadör 2020. Foto: Nicklas Persson

Nicklas har bott i Höör i hela sitt liv. Som ung brukade han spela ishockey. Nicklas själv berättar att han blev engagerad i brottarklubben som förälder för cirka 15 år sedan:

Det är så det brukar vara. Antingen går man med i brottarklubben som barn eller genom att engagera sig som förälder när ens egna barn går med i klubben, säger Nicklas Persson, ordförande i Höörs Brottarklubb och vinnare av utmärkelsen Årets Höörsambassadör 2021.

Ordförande i Höörs Brottarklubb i 12 år

Hans engagemang utvecklades och han blev själv ordförande i klubben för cirka 12 år sen. Höörs Brottarklubb har arrangerat både Vårtivolit och Höörs marknad i många år. När Nicklas blev ordförande såg han potential till vidareutveckling av evenemangen:

Vårtivolit har funnits i Höör i 35 år. Klubben började arrangera Höörs marknad för 30 år sen. När jag tog över såg jag potential till vidareutveckling tillsammans med olika arrangörer, berättar Nicklas.

Nicklas tycker att det är roligt att det är mycket folk på plats under Vårtivolit och Höörs marknad.

Det är viktigt att skapa kontakter och samarbeta för att utveckla och göra kul och något för alla. Vi har arbetat med Partyfabriken, som har artister som passar alla smaker. Det blir jätteroligt när man ser hur välbesökta tivolit och marknaden är, säger Nicklas.

Succé tack vare Höörs Brottarklubb

Nicklas berättar att han är väldigt glad över priset. Han är också otroligt stolt över det fina arbete som Höörs Brottarklubb gör och som sätter Höör på kartan.

Jag är otroligt glad och hedrad över priset. Jag blev både förvånad och chockad när jag fick veta att jag har tilldelats utmärkelsen. Jag vill dela äran med Höörs Brottarklubb, eftersom jag vet vilket arbete de gör. Jag är stolt över det jobbet som Höörs brottarklubb gör tillsammans, säger Nicklas.

Planer för framtiden

Nicklas har planer för framtida arbete med både marknaden och tivolit. Han vill inte riktigt avslöja vilka de är ännu.

Vi har idéer för arbetet framåt som får vila tills man drar igång arbetet igen, jag vill inte avslöja för mycket just nu, berättar Nicklas.

Vill bjuda barnen på glass

Några stora planer finns inte för prissumman i dagsläget. Nicklas berättar om hur han vill glädja alla barn som är med i Höörs brottarklubb.

Jag tänker ta pengarna och köpa och glass och bjuda alla barnen i klubben. Vi kan tyvärr inte ta in nya brottare i klubben på grund av pandemin, men dom som finns kan man bjuda på glass, säger Nicklas Persson.

Motivering till Årets Höörsambassadör 2020

Nicklas Persson är sedan många år ordförande i Höörs Brottarklubb. Han har under en rad år utvecklat Höörs Marknad och Vårtivolit på ett framgångsrikt sätt. Marknaden med dess olika aktiviteter når en bred publik i olika åldrar. Både Höörsbor och hitresta besöker marknaden. Nicklas engagemang ger stor nytta både för brottarklubben men också för Höörs kommun. Hans arbete visar på vad som kan åstadkommas när föreningsliv, näringsliv och kommunen samarbetar i syfte att skapa något positivt.

Utmärkelsen Årets Höörsambassadör

Årets Höörsambassadör har utsetts varje år sedan 2005. Utmärkelsen går till en person, ett företag eller en förening, som genom sin verksamhet, sitt arbete, sitt sätt att agera och synas, har visat sig vara en god ambassadör och marknadsförare av Höör, och förstärkt den positiva bilden av vår kommun.

Beslut om vem som tilldelas utmärkelsen tas av kommunstyrelsen. Utmärkelsen Årets Höörsambassadör 2020 delas ut den 18 maj i samband med kommunfullmäktiges sammanträde.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.