Barn bjuder på utställning på Förskolans dag

Torsdagen den 19 maj är det dags för förskolorna att fira Förskolans dag 2022. I år firar barnen på sina egna förskolor och bjuder på utställningar runt om i Höör. Bland annat visar de upp olika projekt som alla utgår från hållbar framtid och ställer frågor som de gärna vill ha svar på från allmänheten. 

Collage med barnens händer

Det är viktigt att alla förskolebarn känner en gemenskap med varandra. Förskoleavdelningarna har därför tagit bilder på barnens händer och gjort ett collage som visar hur många barn som går på olika förskolor i Höör.

Utställningar runt om i Höör hela veckan

Som tidigare år kommer utställningar med förskolornas olika projekt att visas runt om i Höör. I år kommer det också att finnas promenadslingor med frågor som barnen undrar över utifrån sitt projekt. Slingorna finns runt torget, runt Skeppsklockans förskola, runt Fogdaröds förskola, runt Holma förskola, i Norra Rörum, i Tjörnarp och i Sätofta. Dessa frågor vill barnen gärna att alla som bor i Höör hjälper till att svara på. Frågorna finns upphängda fram till och med den 23 maj. Där finns också information om hur barnen vill ha svar på frågan. Vi hoppas att många vill svara på barnens frågor!

Tre utställningar i kommunhusets foajé

Från och med fredagen den 13 maj kommer utställningar från Fogdaröds och Skeppsklockans förskolor att visas i kommunhusets foajé. Här finns tre olika utställningar som alla utgår från hållbar framtid. Barnen som har gjort utställningarna är i åldrarna 1–5 år.

Utställningen Spindelträdet

Fogdaröds förskola visar upp utställningen spindelträdet. Barnen valde ett träd ute i skogen och därifrån har det handlat om vem trädet är och varför trädet bor där. Utifrån detta har det spunnit vidare på att skogen är magisk. Barnen har sen fått rita av trädet.

Utställningen Kompassen

Skeppsklockans förskola visar upp utställningen kompassen och den handlar om kartor och hus. Barnens intresse och nyfikenhet för kartor växte stort när de var i skogen och hade skattjakt. Barnen har tillsammans gjort ett stort hus av papper och några mindre hus i grålera.

Utställningen Möte i naturen

Skeppsklockarens förskola visar upp sin utställning som handlar om möte i naturen som barnen hade som sommaruppgift. Syftet med det var att väcka intresse och uppmuntra barnen att skapa en relation till naturen och varandra. Barnen tog med sig ett fotografi med som ett sommarminne till höstterminens början. Det väckte ett stort intresse för ankor och utifrån detta besökte barnen olika dammar i Höör. En gång tog de med sig papper, penslar och vattenfärg. Barnen fick måla av ankorna på plats. En återkommande fråga var: vad är det ankan ser när den doppar huvudet i vattnet?

Välkommen att titta på barnens utställningar runt om i Höör

Barnens utställningar finns på plats mellan den 13 och 23 maj. Varmt välkomna att komma förbi och titta på barnens utställningar som finns placerade runt om i Höör!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.