Barn bjuder på utställningar på Förskolans dag

Torsdagen den 20 maj är Förskolans dag 2021. Den årliga paraden, där alla barn går i parad genom Höör och samlas vid Berggrenska gården, är inställd. Istället firar barnen på sina egna förskolor och bjuder på de traditionella utställningarna runt om i Höör. Bland annat visar de collage med barnens händer och ställer frågor som de gärna vill ha svar på från allmänheten.

Barnens händer som collage

collage med barnens händer

Det är viktigt att alla förskolebarn känner gemenskap med varandra. Förskoleavdelningarna har därför tagit bilder på barnens händer och gjort ett collage som visar hur många barn som går på olika förskolor i Höör.

Utställningar hela veckan

Ann Nielsen och Susanne Juhlin som är förskollärare på Skeppsklockans förskola vid utställningen på kommunhuset.

Som tidigare år kommer utställningar med förskolornas olika projekt att visas runt om i Höör. Nytt för i år är att alla avdelningar har en fråga som barnen gärna vill ha svar på. Frågorna sitter på olika platser runt om i Höör Dessa frågor vill barnen gärna att alla som bor i Höör hjälper till att svara på. Frågorna finns upphängda fram till och med den 21 maj vid markeringarna på kartan. Där finns också information om hur barnen vill ha svar på frågan. Det kan till exempel vara via sms, e-post eller genom att skriva i en anteckningsbok som finns vid frågan. Vi hoppas att många vill svara på barnens frågor!

Karta med barnens utställningar

Marianne Nilsson, barnskötare på Krokodilens 🐊förskola berättar i filmen om barnens utställning som finns på kommunhuset i Höör.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.