Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Bedragare utger sig för att vara från hemtjänsten

Det har kommit till kommunens kännedom att personer som utger sig för att vara från kommunens hemtjänst ringer på hos medborgare i Höörs kommun. Personerna som ringer på dörrarna hävdar att de vill låna telefonen eller lämna mat. 

Personerna har ringt på dörrar runt Tvärgatan och Jularpsvägen, men kan också komma att dyka upp på andra platser.

Så vet du att det är kommunens hemtjänst som ringer på:

  • Hemtjänstpersonalen kommer alltid klädd i kommunens arbetskläder.
  • Hemtjänstpersonalen kan på förfrågan alltid legitimera sig med fotolegitimation som visar att personen tillhör hemtjänsten i Höörs kommun.
  • Hemtjänstpersonalen ringer först på dörren, och öppnar därefter själva dörren med nyckel enligt överenskommelse med medborgaren. Medborgaren behöver alltså aldrig själv öppna dörren för hemtjänsten.

Hemtjänstpersonalen levererar heller inte mat till medborgare i hemmet.

Dela gärna informationen

Dela gärna informationen om bedrägeriförsöken med grannar, vänner och anhöriga. Hemtjänstpersonalen informerar också medborgare som de är i kontakt med.

Har du blivit drabbad?

Kontakta polisen om du har blivit utsatt för bedragare som utgett sig för att vara från hemtjänsten.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.