Boulebanan på Kvarnbäck öppen för spel

Fem bouleentusiaster - Lena, Anita, Gerd, Ingvar och Ingrid – har invigt den nya boulebanan på Kvarnbäcksområdet. Samtliga är medlemmar i PRO Höör och spelar boule minst två-tre gånger i veckan!

I vanliga fall håller gänget till på Jeppavallen, Höörs idrottsplats, vilket de har gjort i många år.

Ibland är det svårt att avgöra vilket klot som är närmast. Då åker måttbandet fram!
Ibland är det svårt att avgöra vilket klot som är närmast. Då åker måttbandet fram!

Jag kommer inte riktigt ihåg när boulebanorna anlades, men innan dess spelade vi alltid på grusparkeringen, säger Lena.

När vi har våra speldagar, onsdagar och fredagar, brukar vi vara 15-20 stycken, säger Ingvar som av de övriga benämns som ”ledare”. Ibland spelar vi tillsammans med SPF (SPF Seniorerna Klubb 72 Höör) som även de har sina speldagar på Jeppavallen.

Boulespelarna berättar vidare att de brukar delta i PRO distriktsmästerskap, som detta år arrangeras i Malmö. Två lag från PRO Höör är anmälda. Ibland ordnar föreningen egna tävlingar och möter lag från till exempel Hörby.

Boulespelande är populärt, menar Lena, intresset har ökat generellt.

Ingvar ställer in siktet.
Ingvar ställer in siktet.

Vad är det då som är så bra med boule?

Alla är överens om att det är ett väldigt socialt spel, att en får motion och frisk luft. Dessutom kan alla vara med, ung som gammal, och boule går att utöva året runt.

Jeppavallen eller Kvarnbäck?

PRO Höör kommer nog att fortsätta att spela på Jeppavallen, eftersom de är så många spelare, men de kan absolut tänka sig att vara på Kvarnbäcksbanorna, som är två till antalet, någon gång då och då när de är färre.

Jag tycker att de här banorna lämpar sig bra för hela familjen, säger Lena. Här är så fint med naturen runt omkring, gott om bord att fika vid, lekplats, fotbollsplan och snart ett utegym precis intill.

Och precis så är det tänkt. Boulebanorna kan inte bokas, de är öppna för alla och här ska vem som helst kunna umgås spontant och ha trevligt!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.