Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Bubbelpoolen åter öppen för besökare

Nytagna prover visar inga spår av legionella i bubbelpoolen på Höörs Bad och sportcentrum.

I  april i år togs ett rutinprov av vattnet på badhuset som påvisade legionellabakterier i bubbelpoolen. Bubbelpoolen stängdes för besökare i väntan på åtgärder och ny provtagning.

Nytagna prover visar inga spår av legionella i bubbelpoolen och från och med den 14 maj är den åter öppen för besökare.

Övriga bassänger i badhuset har inte varit drabbade utan har varit öppna som vanligt.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.