Efterlängtat trygghetsboende är äntligen invigt

Det nya trygghetsboendet Bangårdsterrassen är invigt och de första hyresgästerna har flyttat in. Här finns det 33 lägenheter som ingår i en ny kooperativ hyresförening i Höör. Bangårdsterrassen är byggt med fokus på hyresgästen, med möjlighet att umgås med varandra och kunna ta emot besök i den gemensamma övernattningslägenheten.

Äntligen är trygghetsboendet färdigt och kan erbjuda ett nytt, fräscht och centralt boende. De nya lägenheterna innebär också att nya flyttkedjor skapas i Höör vilket kommer ge ca 20 nya familjer möjlighet att köpa villa i Höör. Så detta blir inte bara ett nytt hus för de boende, utan ger många andra en bostad i Höör, säger Johan Svahnberg, kommunalråd i Höörs kommun.

Bandklippning med tal

Invigningen inleddes med tal och bandklippning av Höörs kommuns kommunalråd, Johan Svahnberg.  Med på invigningen var tjänstepersoner från Höörs kommun, medlemmar i styrelsen för den kooperativa hyresgästföreningen, hyresgästerna och representanter från Trygga hem och Riksbyggens fastighetsförvaltning. Efter invigningen fanns det möjlighet att prata med boendets värdinna, utforska de gemensamma utrymmena och prata med medlemmarna i styrelsen och den nya trygghetsvärdinnan för boendet.

En leende man
Johan Svahnberg, kommunalråd i Höörs kommun klippte band på invigningen.

Utformat med hyresgästen i fokus

Uteplatsen på den nya trygghetsboendet
Den gemensamma uteplatsen med utomhuskök.

Utformningen av det nya trygghetsboendet är gjort med fokus på hyresgästen. Huset är utformat för en större gemenskap och chansen är stor att man hittar nya vänner bland grannarna. För att få flytta in i den kooperativa hyresrätten med extra allt på Västra stationsområdet ska man ha fyllt 65 år. Lägenheterna ligger mitt i Höör, nära tågstationen och med grönskan runt hörnet, med bara fem minuters promenad från Tjurasjö.

Trygghetsboendet bidrar med lägenheter till äldre på ett nytt och modernt sätt. Det skapar en gemenskap och inbjuder till sociala aktiviteter som bidrar till en bättre hälsa. Vår förhoppning är att med ett modernt boende och goda kontakter i den närmaste omgivningen ökar möjligheterna till ett långt och tryggt åldrande, säger Johan Svahnberg, kommunalråd i Höörs kommun.

Gemensamma utrymmen att umgås på
På den rymliga innergården finns gott om utrymmen att umgås på.

Förutom lägenheterna finns flera gemensamma rum, ett allrum med gott om sittplatser för dem som vill äta tillsammans, hobbyrum, spa med bastu, utegrill, boulebana, odlingslådor och ett övernattningsrum som kan bokas av besökare.

Odlingslådor i trä
Odlingslådorna på den gemensamma innergården är upphöjda.

Hyresgästerna bestämmer utbudet

I det nya trygghetsboendet finns en trygghetsvärdina som är anställd av Höörs kommun. Service på trygghetsboendet kommer att utformas efter hyresgästernas behov och önskemål.

Hyresgästrepresetanter sitter med i styrelsen för den kooperativa hyresgästföreningen. De kommer att kunna påverka vilken sorts serviceutbud som finns på vårt nya trygghetsboende, säger Kent Andersson, enhetschef på Höörs kommun.

Film från Bandgårdsterrassen

Nyfiken på hur det ser ut på kommunens nya trygghetsboende? Ta en titt i filmen nedan.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.