Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Eleverna är välkomna till en ny vårtermin

Höörs kommun hälsar alla elever välkomna till en ny termin. Undervisningen i Höörs grundskolor kommer att bedrivas på skolan under vårterminen tills vi har fått nya direktiv från Skolverket, Smittskydd Skåne eller Folkhälsomyndigheten.

Coronapandemin påverkar fortfarande våra verksamheter. Med den information vi har i nuläget kommer all undervisning att bedrivas i skolan under vårterminen. Många elever tycker det är kul att träffa kompisarna igen efter ett långt jullov, men det är fortsatt viktigt att hålla avstånd och att stanna hemma vid symptom, säger Cecilia Palmqvist, biträdande Barn- och utbildningschef på Höörs kommun.

Pandemin kommer att påverka lunchserveringen och schemaläggning för Ringsjöskolans, Enebackeskolans och Sätoftaskolans elever. Vårdnadshavare har fått utskick från skolorna.

Det är viktigt att ni föräldrar håller er uppdaterade på information från skolorna som kan komma med kort varsel, fortsätter Cecilia Palmqvist.

Mer information om förhållningsregler vid symptom och om någon i hushållet blir sjuk finns på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.