En längtan efter gemenskap och fågelsång hos de nya hyresgästerna

Snart är det dags för de första hyresgästerna att flytta in på det efterlängtade trygghetsboendet Bangårdsterassen på Västra stationsområdet. Här finns flera gemensamma utrymmen, alltifrån sparum med bastu till ett orangeri.

Det känns konstigt på ett vis att vi snart ska flytta in i vår lägenhet, men vi hoppas på att det kommer att bli bra. Vi har sett fram emot att få flytta in och snart är det äntligen dags, säger Birgitta Hall, framtida hyresgäst på Bangårdsterassen.

Var med och tog de första spadtagen

Den 3 november 2020 var paret Birgitta och Torsten Hall med och tog spadtagen till det nya trygghetsboendet Bangårdsterassen. Efter två års väntan är paret på plats för att äntligen se sitt nya hem.

 När man ser byggnaden utifrån tycker jag att det är den finaste i Höör, säger Torsten Hall, framtida hyresgäst på Bangårdsterassen.

Bangårdterassen Trygga Hem Höör
Bangårdsterassen Trygga Hem

Paret Hall är bosatta i Höör sedan en längre tid tillbaka. Anledningen till att de valde att flytta till trygghetsboendet var att de ville ha en förändring samt att de vill bo med likasinnade.

Både jag och Torsten vill ha en omväxling, säger Birgitta Hall.

Vi har bott i Höör länge och nu känner vi att det är dags att flytta till något mer lugnare område, säger Torsten Hall.

Viktigt med gemenskap

Bangårsterassen Trygga hem ligger på Västra stationsområde och är klart för inflyttning i juni 2022. Huset är utformat för att skapa större gemenskap och förhoppningen är att man hittar nya vänner bland grannarna. Här kommer hyresgästerna att kunna umgås, äta tillsammans med sina grannar, basta, använda hobbyrum för att skapa, använda uteköket, boulebanan utomhus och odla i gårdens odlingslådor.

Jag tycker att det ska bli roligt att det bara är äldre som kommer att bo här. Det skapar mer en gemenskap och trygghet, säger Torsten Hall.

Jag ser mest fram emot gemenskapen. Vi tror att fler kommer att gå ut och sätta sig tillsammans och då knyter man lättare kontakter med varandra. Men också att få känna lugn och ro, säger Birgitta Hall.

De framtida hyresgästerna står bredvid varandra i deras nya lägenhet.
Torsten och Birgitta Hall i sitt framtida hem

”Att höra fågelsång och se på den fina utsikten kommer bli underbart”

Den 20 juni får paret Hall sina nycklar men redan nu förbereder de sig hemma genom att börja packa inför den kommande flytten. Tillsammans längtar de efter att få flytta in och få höra fågelsång och titta på Tjurasjö från deras nya lägenhet.

Att höra fågelsång och se på den fina utsikten kommer bli underbart, säger Torsten och Birgitta Hall.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.