Förskolans dag är snart här

Torsdagen den 11 maj är det dags för förskolorna att fira Förskolans dag 2023. I år firar barnen på sina förskolor och bjuder på utställningar runt om i Höör 5-15 maj. Bland annat visar de upp olika projekt och ställer frågor som de gärna vill ha svar på från allmänheten.

Utställningar och frågeslingor runt om i Höör

Som tidigare år kommer utställningar med förskolornas olika projekt att visas runt om i Höör. Bland annat kan du se dem i Höörs centrum, på badhuset och City Gross.

Även i år kommer det finnas promenadslingor med frågor som barnen undrar över utifrån sitt projekt. Slingorna finns runt Nya Torg, runt Skeppsklockans förskola, runt Fogdaröds förskola, runt Holma förskola, i Norra Rörum, i Tjörnarp och i Sätofta. Dessa frågor vill barnen gärna att alla som bor i Höör hjälper till att svara på. Frågorna finns upphängda fram till och med den 15 maj. Där finns också information om hur barnen vill ha svar på frågan.

En av frågorna som sitter uppe kring Nya Torg. Kan du hitta- och besvara alla?

Fyra utställningar i kommunhusets foajé

Från och med fredagen den 5 maj kommer utställningar från Fogdaröds och Sätoftas förskolor att visas i kommunhusets foajé. Här finns fyra olika utställningar som alla utgår från årets tema. Barnen som har gjort utställningarna är i åldrarna 1–5 år.

Fogdaröds förskolas projekt Da Vinci

Sätofta förskola och avdelningen Braxen fokuserade på rymden

Projekt Torggruppen på Sätofta förskola

Sätofta Braxen och Gäddan

Avdelningarna Gäddan och Gösen på Sätofta förskola har löst mysterier och skapat fantasifulla glassar.

Välkommen att titta på barnens utställningar runt om i Höör

Barnens utställningar finns på plats mellan den 5 och 15 maj. Varmt välkomna att komma förbi och titta på barnens utställningar som finns placerade runt om i Höör!

Förskolans dag den 11 maj

Under förskolans dag den 11 maj kommer det att firas ute på alla förskolor i kommunen på olika sätt. Årets tema är ”Tillsammans”.

På Holma förskola kommer barnen till exempel att ha olika stationer på gården med målning, ritande och såpbubblor. De olika avdelningarna kommer att få testa och se varandras projekt som det jobbats med den sista terminen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.