Legionellabakterier i bubbelpoolen i simhallen

Fredagen 12 april: Under ett rutinprov av vattnet i Höörs Bad och Sportcentrum påträffades legionellabakterier i bubbelpoolen. Du som nyligen har badat i bubbelpoolen och därefter blivit sjuk behöver vara uppmärksam på dina symptom och kontakta sjukvården. Läs mer här.

Förskolans dag – ”Belyser det viktigaste vi har”

Bubbeldisco, ansiktsmålning och gräddkastning var några av alla spännande saker som väntade barnen på Skeppsklockans förskola under Förskolans dag.

Det är en speciell dag för oss. Barnen uppskattar det här jättemycket, säger Pia Strandell, rektor på Skeppsklockans förskola i Höör.

Ett storslaget firande

Torsdagen den 19 maj firades Förskolans på förskolorna runt om i Höör. På Skeppsklockans förskola firades dagen utomhus med sex olika stationer:

  • bubbeldisco
  • ansiktsmålning
  • basket
  • måla med en boll
  • gräddkastning
  • måla på staffli

Ute på den stora fina gården dukades det upp med vattenfärg och flera barn satt och utövade sin kreativitet. Lite längre bort kunde man testa en annan sorts målning, nämligen måla med hjälp av en boll. Förskolans pedagoger bjöd även på ansiktsmålning för de barn som önskade. Under tiden hördes musik och skratt från bubbeldiscot. Till lunch serverades hamburgare, vilket uppskattades av alla barnen.

Det är viktigt att fira förskolans dag och belysa de viktigast vi har. Eftersom förskolan lägger grunden till hela livet, säger Susanne Julin, förskolepedagog på Skeppsklockans förskola.

I år visades utställningar om förskolornas projekt runt om i Höör. I kommunhusets foajé bjöd barnen från Fogdaröds och Skeppsklockans förskola på tre olika utställningar för allmänheten.

Vi uppmärksammar alltid förskolans dag och har utställningar runt om i Höör för att visa upp för allmänheten var vi faktiskt gör, säger Pia Strandell.

Barnens tankar

Barnen på Skeppsklockans förskola var förväntansfulla och tyckte att allt var spännande eftersom dessa aktiviteter inte tillhör det vanliga som händer på förskolan.

Idag är det en rolig dag, säger ett av barnen.

Kul med bubblor och att dansa, säger ett annat barn.

På en lång rad står barnen och väntar ivrigt att bli målade i ansiktet.

Vi ska måla. Jag ska måla en stjärna, säger  ett av barnen.

Jag ska måla en lila stjärna, säger ett annat barn

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.