Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Förstärkt byggavdelning på Höörs kommun

Höör växer så det knakar och trycket på nya bygglov har aldrig varit så stort. Bygglovsavdelningen på Höörs kommun har därför förstärkts med ytterligare en person för att möta det höga söktrycket.

Det byggs som aldrig förr i Höör numera och söktrycket på nya bygglov och bygginspektioner är stort. Bygglovsavdelningen på Höörs kommun har därför förstärkts under hösten och består numera av sex personer som hanterar, handlägger, ger råd och beslutar om bygglov.

Bygglovsavdelningen hanterar runt 400 bygglov om året och för att vi inte ska tappa fart, har vi anställt en person till, säger Jesper Sundbärg, enhetschef för plan, bygg och projekt.

Snabba besked i byggprocessen

Bygglovsavdelningen har i genomsnitt tio dagars handläggningstid, vilket innebär att i de flesta fallen går det fort att få sitt bygglov.

Vi har en hög servicegrad på avdelningen! Som sökande får man i de flesta fallen ett snabbt besked och kan starta sin byggprocess ganska omgående, säger Jesper Sundbärg. Vi får ofta höra att det tar så lång tid att få bygglov och vi vill härmed slå hål på den myten. I Höör går det ofta mycket snabbt! Vi vill dock redan flagga nu för att under mellandagarna från jul- till trettondehelgen kan innebära en kortare period av en lägre servicegrad. Även vi behöver lite julledigt, men vi räknar med att vara igång med full styrka igen i januari.

Du som funderar på att bygga nytt, ändra eller riva, hittar all information om bygglovsprocessen på Bygga nytt, ändra eller riva

Fyra av de anställda på bygglovsavdelningen
Från vänster: Jesper Sundbärg, enhetschef, Andreas Pallnéus, bygglovshandläggare, Maria Alarcon, bygglovshandläggare och Hasan Hatami, byggnadsinspektör. Fattas på bilden gör John Lepic, Mette Dymling och Tina Pettersson.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.