Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Förlängning av delvis distansundervisning för högstadiet

Höörs kommunala skolor fortsätter med delvis distansundervisning för årskurs 7 till 9 fram till och med den 26 mars.

Mellan den 1 mars till den 5 mars kommer samtliga elever i årskurs 7 till 9 att undervisas på distans.

Mellan den 8 mars till den 26 mars kommer två tredjedelar av eleverna i årskurs 7 till 9 att undervisas på distans, och en tredjedel av eleverna att undervisas på plats i skolan. Berörda elever och vårdnadshavare på Ringsjöskolan samt Sätoftaskolans årskurs 7 till 9 kommer att få mer information via e- tjänsten Infomentor.

Distansundervisning är ett sätt att förhindra smittspridning och berör cirka 500 elever och ett 70-tal anställda i Höörs kommunala skolor.

De elever i årskurs 7 till 9 som av individuella skäl har behov av att få undervisning på plats i skolan kommer att få det. Elever i grundsärskolan ska komma till skolan som vanligt och omfattas inte av beslutet om fjärr- och distansundervisning.

Observera att smittläget kan förändras och att myndigheterna med kort varsel kan komma med förändrade riktlinjer som skolorna måste förhålla sig till.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.