Hjälp oss att få tillbaka rävfamiljen

Den 5 december upptäckte vi att rävfamiljen som har stått vid Bangårdsterrassen har stulits. Hela familjen har skurits av från sitt fäste och inget är kvar.

Vi vill gärna få tillbaka rävfamiljen så att fler får glädjas åt den, säger Anna Svensson, driftledare på gatu- och parkenheten i Höörs kommun.

Rävfamilj i sin rätta miljö
En bild på rävfamiljen i sin rätta miljö

En gåva från Höörs försköningsförening

Rävfamiljen, som består av mamma med ungar är en del av en gåva som Höörs försköningsförening har skänkt Höörs kommun. Statyer av flera nordiska smådjur skänktes för att glädja alla tågresenärer i Höör och är tillägnade Skånes Djurpark. Djuren, som är en del av konstverket, har försvunnit efterhand.

Det är inte första gången som familjen försvinner

Delar av rävfamiljen i bronslegering, har försvunnit en gång tidigare. Det tog nästan en månad innan den lämnades åter.

Denna gången har man sågat av statyerna istället för att rycka upp dem som förra gången. Vi har gjort en polisanmälan och hoppas att vi får tillbaka familjen så att de åter kan pryda torget vid stationsområdet, säger Anna Svensson.

Tipsa oss eller polisen

Du som vet vad som har hänt våra små vänner får gärna tipsa Anna Svensson, driftledare på gatu- och parkenheten på Höörs kommun. Du kan även höra av dig till polisen på nummer 114 14. Stölden är polisanmäld.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.