Legionellabakterier i bubbelpoolen i simhallen

Fredagen 12 april: Under ett rutinprov av vattnet i Höörs Bad och Sportcentrum påträffades legionellabakterier i bubbelpoolen. Du som nyligen har badat i bubbelpoolen och därefter blivit sjuk behöver vara uppmärksam på dina symptom och kontakta sjukvården. Läs mer här.

Hjälps åt att spara på vattnet

Grundvattennivåerna, för små magasin, ligger just nu under det normala för årstiden i stora delar av landet, däribland Skåne. Enligt Mittskåne vatten har användningen av dricksvatten ökat till oroande nivåer i både Höörs och Hörbys kommun. Det är viktigt att vi alla hjälps åt för att spara på dricksvattnet.

Just nu förbrukas 30-40 procent mer vatten än normalt i Höör och Hörby.

Förra sommaren blev situationen akut på några håll och vi blev tvungna att införa bevattningsförbud. För att undvika det i år vill vi uppmärksamma alla våra medborgare att begränsa sin vattenförbrukning så dricksvattnet räcker till det som det verkligen måste användas till, säger Jonas Andersson, tillförordnad VA-chef på Mittskåne vatten.

Begränsa dricksvattenanvändningen

I nuläget införs inga bevattningsförbud men Mittskåne vatten uppmanar alla att vara försiktiga med vattenanvändningen. Genom att spara på vattnet hjälps vi åt att få det att räcka för alla.

Förslag på vad du kan göra för att spara på vattnet:

  • Diska inte under rinnande vatten.
  • Ta korta duschar, bada inte i badkar.
  • Stäng av vattnet i duschen medan du tvålar in dig.
  • Stäng av kranen när du borstar tänderna.
  • Samla regnvatten för att använda till trädgårdsbevattning.
  • Ställ en kanna vatten i kylskåpet, istället för att varje gång spola länge i kranen för att få kallt vatten.

Läs mer om hur vi kan hjälpas åt för att spara på vatten på Mittskåne vattens webbplats.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.