Höörs företagare ökade sin omsättning under pandemin

Under det första pandemiåret 2020 ökade omsättningen bland företagare i Höörs centrum med 8,1 procent. Det visar rapporten Cityindex som HUI Research har tagit fram i samarbete med Fastighetsägarna.

Cityindex är en nationell rapport som researchföretaget HUI Research tar fram i samverkan med Fastighetsägarna, där de varje år rapporterar om omsättningsutvecklingen för detaljhandeln, restaurangnäringen, hotellbranschen och kommersiell service i Sveriges 107 stadskärnor. Årets rapport visar att flertalet av Höörs företagare med verksamhet i centrumkärnan har mått förhållandevis väl under coronapandemin. Den totala omsättningen ökade med 8,1 procent under 2020 och den största ökningen står kommersiell service och dagligvaruhandel för. De som har tappat mest är försäljning inom mode och hotell- och restaurangnäringen.

Det är oerhört positivt att vi totalt sett haft en så pass stor omsättningsökning i centrumområdet. Vi har många företagare som visat stor kreativitet under pandemin som har gett tydligt resultat. Nu är det viktigt att vi fortsätter handla i våra butiker och köpa lokala tjänster samtidigt som vi behöver hitta tillbaka till de verksamheter som tappat i försäljning. Förhoppningsvis har vi blivit mer måna om att nyttja det lokala utbudet under pandemin, säger Peter Wollin, destinations- och näringslivschef, Höörs kommun.

Läs mer om rapporten hos Fastighetsägarna

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.