Höörs kommun gör en satsning på näringslivet

Höörs kommun arbetar med ett nytt näringslivsprogram med mål att utveckla ännu bättre företagsklimat. Kommunen startar Facebooksidan Näringsliv Höör, men jobbar också mer med företagsbesök och att fler medarbetare ska bli engagerade i näringslivets utveckling.

Redan den 30 mars kan egenföretagare i Höör, både etablerade, men även de som vill starta eget och är allmänt intresserade av företagarfrågor i Höörs kommun, ta del av tips och nyheter på Facebooksidan Näringsliv Höör.

Vi tycker det är viktigt att det syns att Höörs kommun satsar på näringslivet i Höör. En Facebooksida gör att vi kan få snabbare kommunikation ut från kommunen. Och att ni som medborgare och företagare kan kommunicera lättare med kommunen, säger Johan Svahnberg, kommunstyrelsens ordförande i Höörs kommun.

Kommunen tycker att det är viktigt att ha dialog med egenföretagare i Höör – stora som små. Destinations- och näringslivschefen Peter Wollin och Johan Svahnberg har under en längre tid gjort företagsbesök.

På grund av pandemin har det tyvärr inte varit möjligt att besöka företag i samma utsträckning. Vi hoppas att kunna komma ut på besök när smittspridningen har lugnat ner sig, säger Peter Wollin.

Ska lyfta befintliga företag

Det är ett brett och välplanerat innehåll som står på agendan för Facebooksidan.

Vi kommer att publicera nyheter från kommunens sida som rör företagarfrågor. Jag kommer också att länka vidare en del från andra myndigheter. Sen kommer lite nedslag från våra olika företagsbesök, som vi tänker jobba lite mer med framöver, säger Peter Wollin.

Höörs kommun lyfter gärna företag i Höör på Facebooksidan Näringsliv Höör. Kommunen vill gärna komma i kontakt med företag som firar jubileum eller som vill ha företagsbesök.

Vill du som företagare ha besök av kommunen, att jag och Peter kommer, så hör bara av dig till oss. Antingen direkt på Facebook eller så skickar du ett mejl direkt till oss, säger Johan Svahnberg, kommunstyrelsens ordförande.

Nytt näringslivsprogram

Höörs kommun jobbar också med ett nytt näringslivsprogram och en ny handlingsplan. Bland annat kommer kommunen att utveckla företagslotsfunktion med en väg in till Höörs kommun för företagare.

Vi kommer att jobba mer med företagsbesök, och med att engagera fler medarbetare i kommunen så att Höörs kommun får ett ännu bättre företagsklimat, säger Peter Wollin.


Filmen med Peter och Johan som hälsar välkommen till den nya Facebooksidan Näringsliv Höör.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.