Höörs kommun klättrar i rankning

Igår kom Svenskt Näringslivs rankning av vilka kommuner i Sverige som har bäst företagarklimat. Höörs kommun klättrar 40 platser upp i rankningen.

Rankningen görs årligen, där företagare i kommunerna svarar i en enkät på frågor om hur de bland annat uppfattar kommunernas service och bemötande samt kompetens och attityder hos kommunpolitiker och tjänstemän. För Höörs kommuns del visar rankningen att vi i år har klättrat glädjande 40 platser upp till plats 195 av Sveriges 290 kommuner. Höörs kommun har enligt företagarna bland annat förbättrat sin information till företagen, tjänstemännens attityder till företagande och har en bättre dialog mellan företagare och kommunens beslutsfattare än tidigare. Den största minskningen är området negativ påverkan av brottslighet och otrygghet.

Det är mycket glädjande att vi för andra året i rad förbättrar resultatet, speciellt med tanke på coronapandemin. Kommunen har ett ambitiöst arbete för att stärka det lokala näringslivet och vi vill att alla företagare i kommunen ska tycka att detta är en bra plats att driva företag på, säger Johan Svahnberg, kommunstyrelsens ordförande i Höörs kommun.

Läs mer om rankningen på https://www.foretagsklimat.se

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.