Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Höörs kommun upp 101 placeringar i skolrankning

Lärarförbundet gör varje år en rankning om vilken kommun i Sverige som är årets Bästa skolkommun. Rankningen visar att Höörs kommun har förbättrat sig med 101 placeringar!

I 20 år har Lärarförbundet presenterat rankningen Sveriges bästa skolkommun, Syftet är att sätta fokus på kommunernas viktiga roll som huvudmän för skolan. I år gör man den sista rankningen och den visar att Höörs kommun placerar sig på 155:e plats av landets 290 kommuner, en förbättring med 101 placeringar mot förra årets 256:e plats.

Det är en klar förbättring för Höör som skolkommun, 101 placeringar upp jämfört med föregående år! Vårt index har ökat från 36.123 till 44.737 och vi förbättrar oss i 8 av 10 kriterier, vilket förstås är väldigt roligt. Minskningar finns för mätvärdena Lärartäthet och Friska lärare, säger Lisbeth Bonthron, barn- och utbildningschef på Höörs kommun.

Hög andel barn i förskola och höga betyg är kriterierna som Höörs kommun har ökat i mest, men man har också förbättrat siffrorna i bland annat resurser till undervisning, utbildade lärare och lärarlöner. I Skånes län är Höörs kommun rankad som nummer 20 av 33 kommuner.

Hela rankningen hos Lärarförbundet
Statistik och siffror för Höörs kommun

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.