Hög vattennivå i Ringsjön

Vattennivån i Ringsjön är hög. Kommunen har tät kontakt med Länsstyrelsen och övriga myndigheter och följer utvecklingen noga.
Läs mer om översvämningarna.

Höörs kommun upp 101 placeringar i skolrankning

Lärarförbundet gör varje år en rankning om vilken kommun i Sverige som är årets Bästa skolkommun. Rankningen visar att Höörs kommun har förbättrat sig med 101 placeringar!

I 20 år har Lärarförbundet presenterat rankningen Sveriges bästa skolkommun, Syftet är att sätta fokus på kommunernas viktiga roll som huvudmän för skolan. I år gör man den sista rankningen och den visar att Höörs kommun placerar sig på 155:e plats av landets 290 kommuner, en förbättring med 101 placeringar mot förra årets 256:e plats.

Det är en klar förbättring för Höör som skolkommun, 101 placeringar upp jämfört med föregående år! Vårt index har ökat från 36.123 till 44.737 och vi förbättrar oss i 8 av 10 kriterier, vilket förstås är väldigt roligt. Minskningar finns för mätvärdena Lärartäthet och Friska lärare, säger Lisbeth Bonthron, barn- och utbildningschef på Höörs kommun.

Hög andel barn i förskola och höga betyg är kriterierna som Höörs kommun har ökat i mest, men man har också förbättrat siffrorna i bland annat resurser till undervisning, utbildade lärare och lärarlöner. I Skånes län är Höörs kommun rankad som nummer 20 av 33 kommuner.

Hela rankningen hos Lärarförbundet
Statistik och siffror för Höörs kommun

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.